Friss hírek

2021-ben Szaúd-Arábiába is ellátogathat a Forma-1

Jó esély van rá, hogy már 2021-ben Forma-1-es versenyt rendeznek Szaúd-Arábiában – a közel-keleti országban egy utcai pálya fogadhatja a száguldó cirkusz mezőnyét.

A futamot az ország második legnagyobb városában, Dzsiddában rendezhetik meg – korábban arról szóltak a hírek, ezen a helyszínen csupán egy versenyt tartanak majd, mielőtt felépítenek egy többmilliárdos komplexumot Rijádtól mintegy 40 kilométerre.

A projekt kivitelezése viszont csúszik, ami azt jelenti, hogy Dzsiddában egynél több futamot is megrendezhetnek a következő években – írja a RaceFans.

A Forma-1 szeretné szorosabbra fűzni a szálakat Szaúd-Arábiával, miután nemrég egy hosszú távú megállapodást kötött az állami olajvállalattal. Az Aramco reklámtáblái számos versenypályán megjelentek, és többek között a Magyar Nagydíj névadó szponzoraként is bemutatkoztak.

Annak érdekében, hogy a dzsiddái utcai pályát kialakíthassák, az első versenyt a 2021-es szezon későbbi szakaszában rendezhetik, közvetlenül a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt.

Szaúd-Arábiában egyébként nemrég Forma-E-futamot is tartották, idén pedig ott rendezték a Dakar-ralit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!