Friss hírek

A Ferrarinál hiszik, hogy Masi leváltása volt a helyes döntés

Első csapatként a Ferraritól érkezett kommentár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtöki határozatára, miszerint Michael Masi leváltásával átalakítja a Forma-1-es versenyirányítás személyzetét és működési rendszerét.

A Ferrari marketingesei aligha repestek az örömtől, amikor meglátták, hogy az FIA-elnök Mohammed Ben Sulayem éppen akkor tette közzé az F1-es közvélemény által két hónapja izgatottan várt döntést Michael Masi sorsáról, miközben a maranellói istálló éppen új versenyautójának bemutatóját közvetítette, ezzel elvonva a rivaldafényt a nagy gonddal előkészített prezentációról. Magával az FIA lépésével azonban a csapat egyetért – Mattia Binotto és a versenyzők is úgy érzik, a vitatott lezárást kapott Abu Dhabi Nagydíj és az azt követő felháborodás elkerülhetetlenné tették a változást a Forma-1-es versenyirányítás szerkezetében. Masi helyét Eduardo Freitas és Niels Wittich veszik át, a csapatszemélyzet pedig immár nem tud majd velük közvetlen kapcsolatot létesíteni a nagydíjhétvégék eseményei során.

„Az Abu Dhabiban történteket már túl lettek tárgyalva és elemezve az elmúlt hónapok és hetek során, a tény pedig, hogy ilyen sokáig húzódott a folyamat, az ügy összetettségéről árulkodik” – fogalmazott Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. „Szerintem volt tér a javulásra: felmerült az igény a változtatásra, mi pedig támogatjuk is ezt. Ennek eredményeként teljes függetlenséget várok az FIA döntéseit illetően. A független döntésekhez pedig szükség van a bizalom meglétéhez, és mi a Ferrarinál teljes mértékben megbízunk bennük.”

Hirdetés
 

Sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem érzik magukat kellően szakavatottnak ahhoz, hogy megítéljék Masi leváltásának helyességét, s egyaránt kifejezték tiszteletüket a várhatóan új tisztséget kapó ausztrál iránt, ugyanakkor pozitív változást várnak az új struktúrától.

„Nagyon tisztelem Michaelt, és mindent, amit csinált” – mondta a monacói. „Az elmúlt években rendkívül nehéz helyzetben kellett helyt állnia, Abu Dhabiban pedig különösen. Elkerülhetetlen volt, hogy egy ilyen végkifejlet vitákat eredményezzen. Az FIA most meghozott egy döntést, ehhez pedig sokkal több információ állt rendelkezésére, mint nekem, ezért teljesen megbízom abban, hogy ez volt a helyes lépés.”

Sainz hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy [Masi] továbbra is sok feladatot kap, hiszen mi versenyzők, de én mindenképpen nagy bizalommal voltunk minden iránt, amit az utóbbi időben az F1 érdekében tett. Ugyanakkor elfogadjuk, hogy a versenyigazgatói posztnak megfelelően kell működnie, a szükséges háttértámogatás megadásával, ahogyan azt az FIA most tervezi is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!