Friss hírek

A Ferrarit és a McLarent sem érdekli a Mercedes trükkös felfüggesztése

Semmi kivetnivalót nem lát a Mercedes trükkös hátsó felfüggesztésében a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Mercedes megoldása néhány hete került a rivaldafénybe, miután a Red Bull felhívta a figyelmet a német istálló autóinak végsebesség-javulására. A trükkös megoldásról korábban ebben a cikkben írtunk.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Austinban leszögezte, nem gondolják úgy, hogy szabálytalan a megoldás, ezért nem is tiltakoznak ellene. Azt azonban kifejtette, a trükkös felfüggesztés igencsak hatékony lehet majd néhány versenypályán az idei bajnokság hajrájában.

„Egyes pályákon nagyobb hatása lesz. Austinban kisebb hatásfokkal működött, de Dzsiddában például elég hatékony lehet” – fogalmazott a szakember.

„Nem érezzük azt, hogy illegális lenne. Olyasvalami ez, amit használatban volt már korábban is.”

A Ferrari csapatát irányító Mattia BInottót is megkérdezték a Mercedes trükkjéről, ő azt mondta, nem akar túlzottan foglalkozni vele.

„Hogy őszinte legyek, nem igazán érdekel, hogy részt vegyek ebben az értekezésben. Nem is követem a dolgot, csak hallottam róla” – mondta a szakember. „Semmi rosszat, vagy illegálisat nem látok benne. Még csak meg sem lep az, ahogy az autó viselkedik.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl ugyancsak arról beszélt, nem vizsgálták még meg a Mercedes hátsó felfüggesztését, inkább másra fordítják az energiájukat.

„Hogy őszinte legyek, a minap láttam csak a Sky-on, amikor elemezték” – mondta Seidl még Austinban. „De mi még nem sok energiát fordítottunk erre. Bőven van tennivalónk azzal is, hogy magunkra összpontosítunk, és megpróbélunk jó hétvégét teljesíteni.”

„Szóval beszéljünk róla majd egy hét múlva, amikor már megvizsgáltuk csapatként. Meglátjuk, hogy van-e valami mögötte, vagy csak egy szellem, ami jár-kel a paddockban jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!