Friss hírek

A McLaren nem tapasztalt problémákat a Mercedes-motorral

Semmiféle problémát nem tapasztalt a Mercedes V6-os erőforrásaival a McLaren Forma-1-es csapata, habár a német gyártó motorfőnöke nemrég azt mondta, vannak gondok az új aggregáttal.

Hywel Thomas múlt héten nyilatkozott úgy, az előszezoni tesztek előtt vannak még megoldandó gondok Brixworth-ben, ám biztos benne, a továbbfejlesztett motorral nem lesznek problémák a szezon során.

A McLaren az idei évtől kezdve újra a Mercedes erőforrásait használja, James Key technikai igazgató viszont azt mondja, ők nem tapasztaltak gondokat a próbapadon.

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a Mercedes aggregátjai miatt, a szakember így felelt: „Ezt a kérdést a Mercedesnek kell feltenni. Mi nem tudunk válaszolni erre. Eddig a próbapadon teszteltük, az abszolút problémamentes volt. De azt mondanám, a Mercedes tudna a legjobban válaszolni erre, hogy őszinte legyek.”

A McLaren már ma, Silverstone-ban pályára vitte hétfőn bemutatott új, MCL35M kódjelű autóját, és bár az igazi tesztelés csak március közepén kezdődik, a csapatnál azt mondják, a Mercedes motorjának „csomagolása” figyelemreméltó.

„Azt gondolom, a Mercedes installációja rendkívüli módon rendben van. Látszik, mennyire odafigyeltek a részletekre. Csomagól szempontjából nagyon egyszerű dolgunk van vele. Ami az elmúlt hónapokban világossá vált, hogy a Mercedes csomagolásával nagyon egyszerű dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!