Alonso: Segítem Strollt, mert a következő évtizedben ő lesz az Aston Martin vezére! - F1VILÁG.HU

Alonso: Segítem Strollt, mert a következő évtizedben ő lesz az Aston Martin vezére!

Fernando Alonso azt mondja, mindent megtesz azért, hogy segítse csapattársát, Lance Strollt, pontosan tudja ugyanis, néhány év múlva a kanadai pilótának kell irányt mutatnia csapaton belül.

Alonso az Alpine csapatától érkezett meg az idei évre az Aston Martinhoz, mely csapattal parádés formában kezdte az idényt: a szezon első három versenyén dobogóra tudott állni, Bakuban pedig a 4. helyen ért célba az elmúlt hétvégén. Az Azeri Nagydíjon pedig televíziónézők milliói hallgatták, ahogy az Aston Martin két pilótája remekül összedolgozott: Lance Stroll jelezte csapatának, nem fogja megtámadni Alonsót a futam korai szakaszában, később pedig a spanyol pilóta közölt hasznos információkat a fékegyensúllyal kapcsolatban, melyekről úgy gondolta, hasznosak lesznek csapattársa számára.

A leintés után Alonso elárulta, rendkívül aktív kommunikáció folyik csapaton belül egy versenyhétvége során, és örömmel segíti Strollt, amiben csak tudja – hiszen ő már csak néhány évig lesz jelen a Forma-1-ben.

 

„Rengeteget beszélgetünk a hétvégéken péntektől kezdve, de már csütörtökön is” – mondta Alonso, amikor a Motorsport.com című internetes portál a csapattársával való kapcsolatáról faggatta. „Arról, hogy mik voltak az érzéseink itt korábban, de a stratégiai értekezleteken is egyeztetünk arról, hogy mit fogunk csinálni, mik a terveink a két autóval, meg ilyenek.”

„Ha tehát érzünk valamit az autóban ülve egy verseny során, amiről nem beszéltünk korábban, vagy van valami új, amivel segíteni tudjuk a másik autót, akkor azt általában megvitatjuk a csapattal.”

„Tudom, hogy egy pár évig még itt leszek a sportban, de már nem olyan sokáig, ő pedig vezetni fogja ezt az istállót a következő 10-15 évben. Szóval remélem, hogy amennyire csak tudom, segíteni tudom Lance-et a következő néhány évben.”

Arra a kérdésre, hogy volt-e már ilyen viszonya csapattársaival a Forma-1-ben, Alonso így válaszolt: „Igen, volt már, de csak néhány rádióbeszélgetésemet játszották be! Ezeket viszont nem. Most az F1 valamiért kedves hozzám.”

Stroll a bakui futam után elárulta, úgy érzi, nagyon okosan tudtak versenyezni vasárnap.

„Mindketten hosszú távban gondolkodtunk a futamon – neki pedig jobb tempója volt” – mondta a kanadai. „Nem akartam, hogy jobban nyomja neki miattam. Úgy éreztem, okos dolog, ha mindketten menedzseljük a tempót az elején.”

„És aztán neki nagyon jó tempója volt a kemény keverékkel, én pedig küszködtem az egyensúllyal, valahogy nem sikerült jó tartományba kerülni.”

Alonso rádióüzenetével kapcsolatban Storll hozzátette: „Most hallok csak erről! Visszaadta a kölcsönt! Kedves volt tőle! Szóltak nekem, hogy gondolkodjak a fékegyensúlyon, és állítsak néhány dolgon. Most már tudom, hogy ez tőle jött!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Segítem Strollt, mert a következő évtizedben ő lesz az Aston Martin vezére!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!