Az AlphaTauri főnöke szerint idén is nehéz lesz hátul autózni a tempós kanyarokban - F1VILÁG.HU

Az AlphaTauri főnöke szerint idén is nehéz lesz hátul autózni a tempós kanyarokban

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost attól tart, hiába a jelentős szabályváltozások, a 2022-es versenyautókkal is nehezen tudják majd követni egymást a Forma-1-es versenyzők a nagy tempójú kanyarokban.

Az idei szezonra drasztikusan megváltoztak a száguldó cirkusz szabályai, a cél pedig az volt, hogy olyan autókat alkossanak meg, melyek jóval hatékonyabban tudják követni egymást, ezáltal pedig több előzést, és izgalmasabb küzdelmet lássunk a versenyeken. A csapatok sorra mutatják be idei betontorpedóikat, egyelőre viszont lehetetlen megmondani, hogy az új regulákkal elérhető-e a kívánt hatás. Erre leghamarabb az idény első versenyén, Bahreinben kaphatunk majd választ.

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost viszont a héten kissé szkeptikusan beszélt az új szabályokról – szerinte továbbra is nehéz dolguk lesz a pilótáknak a tempós kanyarokban.

„Azt hiszem, lassabb tempónál, illetve a közepesen gyors kanyarokban az autók közelebb lesznek egymáshoz. De vannak kételyeim a gyors kanyarokat illetően, mert ezekkel a széles autókkal és hatalmas gumikkal mindig lesz turbulens levegő hátul. Ezért nem vagyok biztos abban, hogy olyan könnyű lesz majd hátul autózni. Meglátjuk az első teszt után” – mondta a szakember.

A Forma-1 vezetősége abban is bízik, a költségplafonnal, illetve a kiegyensúlyozottabb aerodinamikai korlátozásoknak köszönhetően a kisebb csapatok is esélyesebbek lesznek majd. Az AlphaTauri technikai igazgatója, Jody Eggington reméli, 2022-ben nem lesz akkora szórás a csapatok között, arra azonban emlékeztetett, az ilyen nagy szabályváltozások esetén mindig megvan az esélye annak, hogy egy adott istálló valamilyen úton-módon előnybe kerül a többiekkel szemben.

„Bár minden elég korlátozott a szabályok által, lehetséges, hogy egy csapat talál egy nagyon különleges megoldást, ezért teljesítménybeli előnybe kerül” – mondta Eddington. „Nem könnyű megbecsülni, hogyan állnak majd a csapatok, mert minden annyira új, kezdve a mechanikai dolgoktól egészen az aerodinamikai oldalig. De én személy szerint azt remélem, hogy az autók közelebb lesznek majd egymáshoz.”

„Csak az első teszt után lesz majd elképzelésünk arról, hogy mennyire jól teljesít az AlphaTauri, és az első két-három versenyt meg kell várnunk, hogy tisztább képet kapjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!