Költségplafon-ügy

Az Aston Martin hálás Vettelnek, hogy lecsaphatott Alonsóra

Nagy köszönettel tartozik az Aston Martin Forma-1-es csapata Sebastian Vettelnek, a német pilóta tette ugyanis lehetővé a silverstone-i istálló számára, hogy 2023-ra az leszerződtesse Fernando Alonsót.

Vettel a Magyar Nagydíjat megelőző szerdán tájékoztatta csapatát arról, hogy a 2022-es szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását, az Aston Martin pedig a hungaroringi hétvégét követő hétfőn erősítette meg, a német pilóta helyét Fernando Alonso veszi majd át.

Az Aston Martin csapatát irányító Mike Krack újságíróknak nyilatkozva csütörtökön elárulta, hálával tartoznak Vettelnek azért, amiért a csapat érdekeit szem előtt tartva a megfelelő időben hozta meg döntését.

Hirdetés
 

A német pilóta ugyanis pontosan tudta, ha később dönt jövőjével kapcsolatban, számos vonzó lehetőségtől foszthatja meg az Aston Martint a versenyzői piacon. Így viszont a brit istállónak lehetősége volt arra, hogy gyorsan lecsapjon Alonsóra. 

„Nagyon jó meglátás ez. Le a kalappal Sebastian előtt, mert tisztában volt ezzel a helyzettel, és beszéltünk is vele erről korábban. Ez is mutatja, mennyire nyitottak és transzparensek voltunk vele, és ő is velünk” – mondta a szakember Belgiumban. „Tisztában volt azzal, hogy ilyen helyzetbe kerülhetünk, ezért is döntött a megfelelő pillanatban. Ebből a szempontból tehát óriási segítséget nyújtott. Szerette volna, ha jól jövünk ki ebből a helyzetből, és nem akart problémákat nekünk.”

Az Aston Martin csapatfőnöke elárulta, ők mindenképpen szerették volna, ha Vettel marad 2023-ra is.

„Az ember mindig figyeli egy kicsit a piacot, kapcsolatban áll a megfelelő emberekkel, és tisztában van a helyzetekkel. De mi mindvégig Sebastianra fókuszáltuk, és csak, amikor közölte, hogy ’befejezem’, akkor vágtunk csak bele gyorsan ebbe a teljes folyamatba.” 

Kreck beszélt arról is, Vettel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Aston Martin az elmúlt években szintet tudott lépni, és fel tudott készülni egy olyan versenyző érkezésére, mint Alonso.

„Igen, ez így igaz. Sebastian kétségkívül emelte a szintünket az elmúlt néhány évebn. Nagyon komoly igényeket támasztott velünk szemben. Talán kevésbé volt vokális, de a meetingeken, vagy a levezető értekezleteken mindig rengeteg kérése és igénye volt. Ebből a szempontból pedig szerintem bizonyos tekintetben felkészültek vagyunk.”

„Én személy szerint soha nem dolgoztam Fernandóval, szóval meglátjuk, milyen lesz majd Sebastianhoz képest. De Sebastian kétségkívül emelte a szintet nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin hálás Vettelnek, hogy lecsaphatott Alonsóra
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban
Az Aston Martint is meglepte, hogy szabályszegéssel vádolják
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!