Az Aston Martint nem aggasztja Alonso kora - F1VILÁG.HU

Az Aston Martint nem aggasztja Alonso kora

HIRDETÉS
Miközben jelenlegi csapata, az Alpine nem akart hosszabb távra szóló szerződést kínálni neki, Fernando Alonso kora nem aggasztja jövőbeli csapatát, az Aston Martint. Sőt, az istállót irányító Mike Krack szerint a kétszeres világbajnok jó néhány évig versenyezhet majd náluk.
Fernando Alonso Alpine

Az Aston Martin a Magyar Nagydíjat követő hétfőn jelentette be, 2023-tól Fernando Alonso lesz Lance Stroll csapattársa. A spanyol távozása igencsak meglepte az Alpine-t, noha később kiderült, a francia istálló vonakodott hosszabb távra szóló szerződést kínálni neki.

A most 41 esztendős versenyző viszont az Aston Martinnal egy több évre szóló megállapodást kötött, ami azt jelenti, hogy legalább 2024 végéig a Forma-1-ben versenyezhet majd. Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke Belgiumban elárulta, egyáltalán nem tartanak attól, hogy Alonso túlkorossá válik.

„Mi mindig azt mondjuk, a 40 az új 30! Ebből a szempontból tehát ő még egy igazán fiatal versenyző” – mondta mosolyogva a szakember. „Nincsenek ilyen jellegű aggályaink, hiszen a mai napig megmutatja, milyen szupergyors, és nem számítunk semmiféle visszaesésre.”

Hogy pontosan meddig is szól Alonso új kontraktusa, azt nem árulta el az Aston Martin, Krack viszont elárulta, nem lepődne meg azon, hogy a későbbiekben még meg is hosszabbítanák ezt a megállapodást.

„Hogy őszinte legyek, nem leszek meglepve, ha ennél hosszabb lesz ez a partnerség” – mondta a szakember, majd hozzátette, a Magyar Nagydíj hétvégéjén nagyon gyorsan megállapodtak Alonsóval, miután a futamot megelőző szerdán Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását.

„Fernando mindig azt mondta, ha mindkét fél akar valamit, akkor 10 perc, és meg is van a dolog. Szóval gyors volt… Volt azért pár 10 perces beszélgetésünk.”

„Nyíltan beszéltünk az infrastruktúránkról, arról, hogy hogyan akarjuk ezt csinálni a következő években. És szerintem ez elég meggyőző volt. Fernando is figyel, okos srác ő. Pontosan tudja, mi folyik a csapatoknál. Óriási hálózatot épített ki az évek során. Szóval kétlem, hogy meg kell majd őt győzni. A forrásai révén jól tudja, mi történik. És azt gondolom, tudja, hogy ebben a projektben nagyon komoly hatása lehet neki, és ez véleményem szerint igazán vonzó számára.”

Krack Belgiumban arról is beszélt, hálásak Vettelnek, amiért felismerte a csapat helyzetét, és a megfelelő időben hozott döntést F1-es pályafutása lezárásáról.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!