Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
Next
Prev

Az FIA eltörölte a csapatutasítás tiltását az F1-ben

Az FIA eltörölte a csapatutasítás tiltását az F1-ben

Az FIA pénteken kiadott hivatalos közleménye szerint eltörölték a csapatutasítás tiltásáról szóló szabályt, ám továbbra is érvényes, hogy büntetéssel kell számolnia annak, aki cselekedetével árt a sportágnak.A Motorsport Világtanács pénteki ülését követően kiadott hivatalos közlemény szerint az FIA eltörölte a csapatutasítás tiltásáról szóló szabályt, azonban továbbra is érvényes, hogy büntetéssel kell számolnia annak, aki cselekedetével árt a sportágnak.

„A szabály, amely tiltja a csapatutasítás alkalmazását, eltörlésre került” – állt a szövetség által kiadott hivatalos közleményben.

A téma a Ferrari miatt került felszínre az idei évben, mikor Felipe Massa átadta a győzelmet csapattársának, Fernando Alonsónak a júliusi Német Nagydíjon, amiért az olasz alakulatot 100 000 dolláros pénzbírsággal sújtotta a sportfelügyelőség.

Az ügy egyébként a Motorsport Világtanács elé került, ám a Ferrari nem kapott további szankciót, de az FIA már akkor jelezte, hogy tisztázni fogja a csapatutasításra vonatozó szabályokat.

Mielőtt még mindenki azt gondolná, hogy ismét szabad a pálya a csapatok előtt a következő idénytől, meg kell jegyezni, hogy az FIA továbbra is büntetni fogja azokat, akik ártanak a sportnak, és egy bután kivitelezett csapatutasítás komoly szankciókat vonhat maga után.

„A csapatoknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk, hogy bármilyen cselekedet, ami árt a sport jó hírnevének, a Nemzetközi Sportkódex 151c pontjában foglaltak szerint lesz kezelve” – olvasható a közleményben.

Az irányító testület pénteken azt is megerősítette, hogy a 2012-es idénytől minden csapattól a versenyző felé érkező rádiókommunikáció elérhető lesz a közvetítők számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!