Betelt a pohár, év végén kiteheti Räikkönent a Ferrari! - F1VILÁG.HU

Betelt a pohár, év végén kiteheti Räikkönent a Ferrari!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Egyre nagyobb esély van arra, hogy a Ferrari Forma-1-es csapata az idei szezont követően megválik Kimi Räikkönentől. A korábbi világbajnok helyére Charles Leclerc érkezhet.

Räikkönen – aki idén októberben tölti be 39. életévét – tavaly hosszabbította meg szerződését az olaszokkal, mely 2018 végén újra lejár.

A Scuderia elnöke, Sergio Marchionne már decemberben világossá tette, ha Räikkönen meg akarja tartani helyét a csapatnál, bizonyítania kell, „és vélhetően a 2018-as szezon lesz az utolsó számára ahhoz, hogy megtalálja ennek módját”.

Räikkönen ugyan jó formában kezdte a szezont, és Ferrari idei autója szemmel láthatóan fekszik neki, mégsem tudta eddig felvenni a versenyt csapattársával, Sebastian Vettellel, aki 3 győzelemmel jelenleg élen áll a világbajnoki pontversenyben.

Úgy tudni, a Ferrari eredetileg Daniel Ricciardóra akarta lecserélni Räikkönent 2019-re – neki szintén lejár a szerződése az idény végén –, ám az ausztrál szerződtetése túl nagy költséggel járna, ezt pedig az olaszok nem vállalják be Vettel jelenlegi fizetése mellé.

A Ferrari választása így Charles Leclercre eshet: az ifjú monacói egy ideje már tagja a maranellóiak juniorprogramjának, a Forma-2-es sorozat tavalyi megnyerése után pedig idén be is mutatkozhatott az F1-ben az Alfa Romeo Sauber színeiben.

Bár végleges döntést még nem hozott a Scuderia, úgy tudni, az olaszok egyre inkább hajlanak arra, hogy Leclercre cseréljék Räikkönent – aki 2014 óta nem tudott versenyt nyerni a Forma-1-ben.

Az Autosport című szaklap csütörtökön Räikkönent is megkérdezte jövőjéről, a finn azonban azt mondta, „nincs változás az egy héttel, két héttel, vagy egy hónappal ezelőtti állapothoz képest”.

LECLERC KÉSZEN ÁLL

Hirdetés

Leclerc egyébként korábban egy interjúban azt mondta, mindent megtesz azért, hogy a Ferrari versenyzője legyen – akár már 2019-ben.

„Gyerekkori álmom, hogy a vörösök autóját vezessem” – mondta az Alfa Romeo Sauber versenyzője. „Szóval remélhetőleg egy szép napon megtörténik.”

Fotó: Alfa Romeo Sauber

„Én mindent megteszek azért, hogy már jövőre így legyen, de nem az én kezemben van a döntés. Minden, amit tehetek, hogy a legjobbat nyújtom a pályán, és ez remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy fontolóra vegyék, hogy engem ültessenek az autójukba.”

VETTEL SEM BÁNNÁ

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel amellett, hogy elismerte Leclerc tehetségét, Monacóban úgy fogalmazott, nem bánná, ha az ifjú monacói lenne a csapattársa a jövőben.

„Nem én döntök arról, hogy ki legyen a csapattársam, erről inkább Mauriziót [Arrivabene – a Ferrari csapatfőnöke] kellene megkérdezni” – mondta a német.

„De igen, nem látom okát annak, miért ne lehetne így. Azt gondolom, a versenyeken kihasználta a lehetőségeit, és pontokat szerzett egy olyan autóval, mely nem éppen tartozik a pontszerzők közé – szóval minden tőle telhetőt megtesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!