Friss hírek

Binotto: Leclerc eredménye lenyűgöző tehetségének köszönhető

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Charles Leclerc-t méltatta, miután a monacói pilóta a Szahíri Nagydíj időmérőjén egy remek köridővel a 4. rajthelyet szerezte meg.

Sebastian Vettel számára nem sikerült a továbbjutás a top 10-be az időmérőn – a német pilóta autójában ráadásul a kvalifikáció előtt motort is kellett cserélni. A német pilóta úgy érezte, jól sikerült a köre, így meglepődött, hogy ez nem volt elég a továbbjutáshoz, és csak a 13. rajthelyet szerezte meg.

„Sebastian sokkal jobban érezte magát az autóban, mint előző nap, de az utolsó szabadedzés egy része kimaradt neki egy technikai probléma miatt” – nyilatkozta Binotto. Sajnos nem sikerült továbbjutnia a Q3-ba egy olyan időmérőn, amikor csak századmásodpercek döntöttek egy pozícióról.”

Leclerc maga is elégedett volt  időmérős gyorskörével a Q3-ban, amit már viszonylag korán teljesített az utolsó kvalifikációs szakaszban, így már nem is próbálkozott több gyorskörrel, ez pedig a 4. helyre volt elég. 

„Charles briliáns kört teljesített, ezzel az idei egyik legjobb időmérős eredményét érte el” – nyilatkozta Binotto Leclerc eredményéről. „A negyedik hely teljes egészében a lenyűgöző tehetségének köszönhető, főleg, hogy pénteken a második szabadedzést kihagyta a hajtótengely problémája miatt.”

„Csak annyi a kár, hogy nem a közepes keverékekkel jutott a Q3-ba, mert ez jobb kiindulóhelyzetet eredményezett volna a versenyre. De a legjobbját nyújtotta és mi is ezt fogjuk tenni.”

A versennyel kapcsolatban Binotto egyelőre nem akart jóslatokba bocsátkozni: 

„Nem lesz egyszerű, mert nagyon szoros a mezőny. De ha mindent tökéletesen meg tudunk csinálni, akkor egy értékes eredményt érhetünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!