Binotto: Vettel és Leclerc tudják, hogy rosszat tettek

GP STYRIA F1/2020 - GIOVEDÌ 09/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari mindkét F1-es versenyzőjét, Sebastian Vettelt és Charles Leclerc-t is figyelmeztetnie kellett az FIA-nak, miután megszegték a koronavírus miatt bevezetett protokollokat.

Az FIA részletes és szigorú intézkedéssorozatot vezetetett be annak érdekében, hogy megóvja a Forma-1-es mezőnyt az esetleges fertőzésektől, azonban az Osztrák Nagydíj hétvégéjén Vettelt lencsvégre kapták, amint Helmut Markóval és Christian Hornerrel maszk nélkül beszélgetett

Ezt követően Charles Leclerc szegte meg a szabályokat, amikor az Osztrák Nagydíjat követően hazautazott Monacóba – az előírások értelmében a versenyzőnek a hotelben kellett volna maradnia, és nem hagyhatta volna el Ausztriát, ezért az FIA őt is levélben figyelmeztette. 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, megértették, hogy mennyire fontos a szabályok betartása, és egyet is értenek velük – a szakember úgy gondolja, Vettel és Leclerc is tisztában vannak vele, hogy hibáztak.  

„Az utasítások Charles, Seb és az egész csapat felé azért születtek, hogy valóban felhívja a figyelmünket arra, hogy mennyire fontos, hogy itt legyünk és versenyezzünk az egész cirkuszért” – mondta Binotto. 

„Úgy gondolom, hogy a protokoll megszegése nem jó, szigorúnak kell lennünk. Erre felhívták a figyelmünket és koncentrálni fogunk rá” – folytatta. 

„Szerintem mindkét pilóta megértette, hogy rosszat tett, és biztos vagyok benne, hogy jobban figyelnek a jövőben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!