Bottas: Pénteki küszködés után pole pozíció - F1VILÁG.HU

Bottas: Pénteki küszködés után pole pozíció

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője pályacsúccsal nyerte az Amerikai Nagydíj időmérő edzését – a finn tartott tőle, hogy a második próbálkozások alkalmával megelőzik őt.
2019 United States Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Nem indult jól az Amerikai Nagydíj hétvégéje Bottas számára, a finn ugyanis pénteken az autóra panaszkodott, és nem értette, hogy csapattársa, Lewis Hamilton hogy végezhetett 8 tizedmásodperccel előtte. 

A Mercedes pilótája tudta, hogy sok munka vár még a csapatra az időmérőig, és úgy tűnik, sikerült túljutniuk a nehézségeken, hiszen Bottasnak sikerült megszereznie a pole pozíciót, míg csapattársa, Hamilton csupán az 5. lett.

„Nagyon boldog vagyok, mert a Q3 elején lett egy szép köröm – egy ilyen kört teljesíteni egy ilyen pályán mindig jó érzés” – mondta Bottas. 

„Tegnap trükkös volt a helyzet, mert volt néhány dolog, ami rosszul működött az autómon. Sokat dolgoztunk, hogy rátaláljunk a részletekre ma reggel, és arra, hogy mire kell fókuszálnom. Végül tudtam, hogy mit kell tennem a Q3-ban.”

Bottas mögött végül 12 ezredmásodperccel zárt Sebastian Vettel előtt, Max Verstappen hátránya pedig 67 ezred volt a harmadik helyen

„Az utolsó körömön tapadást veszítettem mindenütt, szóval örülök, hogy végül senki nem tudott javítani – én sem tudtam” – nyilatkozta Bottas a Q3 véghajrájával kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!