Friss hírek

Bottast megzavarták a Ferrarival kapcsolatos pletykák

A Williams ifjú versenyzője, Valtteri Bottas egy interjúban elárulta, nagyon zavarták őt a koncentrálásban azok a pletykák, melyek a Ferrari csapatával hozták őt összefüggésbe.


A Williams ifjú versenyzője, Valtteri Bottas egy interjúban elárulta, nagyon zavarták őt a koncentrálásban azok a pletykák, melyek a Ferrari csapatával hozták őt összefüggésbe.

A 2015-ös idény során számos alkalommal szóltak arról a hírek, Bottas a 2016-os évre a Ferrarihoz szerződhet, végül azonban a patinás olasz istálló meghosszabbította finn világbajnoka, Kimi Räikkönen szerződését.

Hirdetés
 

Bottas szintén aláírt a Williamshez még egy évre, és ötödikként zárta a bajnokságot, elmondása szerint azonban a jövőjével kapcsolatos pletykák komolyan befolyásolták szereplését.

„Eddig ez volt pályafutásom leginkább zavaró időszaka” – mondta a finn az Autosportnak.

„Láthattam, mire képes a média, minden nap ugyanazokkal a kérdésekkel bombáztak. Még az utcán is folyamatosan ugyanazt kérdezték tőlem a hétköznapi emberek – mintha a 7 minden napján, a nap 24 órájában ugyanazt csináltam volna.”

„Nagyon nem volt ideális, hiszen ha az ember elutazik egy versenyhétvégére, az egyetlen dolog, amire fókuszálni akar, az az, hogy hogyan hozza ki magából a tökéletes eredményt. Ha viszont ilyen pletykák keringenek, sokkal nehezebb a helyzet. Nem segített a dolog, de ilyen az F1.”

„Azt gondolom, végül minden elég jól ment, az eredményekben és a koncentrációban persze nem segített mindez, de alapvetően olyan sokat nem ártott.”

„Remélhetőleg hosszú pályafutás vár még rám, és bőven lesznek még spekulációk, talán már 2016-ban is. De most már tudom, hogyan készüljek fel rájuk. Szóval hosszú távon hasznos, hogy voltam már ilyen helyzetben.”

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója hozzátette, ő maga is úgy érezte, hogy a szóbeszédek negatív hatással voltak Bottas szereplésére.

„Bárcsak ne történtek volna meg, mert hatással voltak rá” – mondta a szakember.

„De Valtteri megbirkózott vele, képes volt visszavágni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!