Ezekkel a gumikkal kezdi a 2020-as idényt az F1-es mezőny - F1VILÁG.HU

Ezekkel a gumikkal kezdi a 2020-as idényt az F1-es mezőny

HIRDETÉS
Alig ért véget a 2019-es Forma-1-es szezon, szinte már el is kezdődik a következő: a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli kedden nyilvánosságra hozta, milyen gumikeverékekkel érkezik majd a 2020-as idény első versenyeire.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 30: Sebastian Vettel, Ferrari SF90 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on November 30, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég jelentette be, hogy az F1 csapatai egyhangúlag leszavazták a Pirelli 2020-ra tervezett gumijait, így jövőre is azokkal az abroncsokkal vágnak neki a bajnokság küzdelmeinek, melyekkel végigversenyezték az idei évet – és melyeket egyébként nem egy alkalommal szintén kritizáltak.

Ezt követően aztán a Pirelli sajtóközleményben jelentette be, mely gumikeverékeivel érkezik majd meg az első négy versenyhelyszínre.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, Bahreinben, Vietnámban és Kínában a csapatok a C2-es (kemény), C3-as (közepes) és C4-es (lágy) abroncsokkal dolgozhatnak majd.

A gumiszabály jövőre is változatlan marad: három jelölést alkalmaz a gumigyártó a hétvégék során, összesen pedig 5 különféle vegyület elérhető a szezonban: a C1-es a legkeményebb, a C5-ös a leglágyabb keverék.

Forrás: Pirelli

A három elérhető gumikeverék közül egy szettet minden versenyzőnek meg kell tartania az időmérő utolsó szakaszára [Q3]. Azok, akik a top 10-be kerülnek, vissza kell, hogy szolgáltassák ezt a garnitúrát, a többiek viszont használhatják a futamon.

Minden versenyzőnek mindkét versenyre kijelölt gumikeveréket használnia kell a futamon.

A Pirelli azért jelölte ki egyébként ilyen korán a szezon elején használandó abroncsokat, mert a tengerentúli helyszínek esetében ezt 14 héttel az esemény előtt meg kell tennie. Az európai futamok esetében 8 héttel korábban kell bejelenteni az elérhető keverékeket. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!