F1: Bizonyos helyszíneken két verseny is lehet idén

Starting grid with 07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38 and 99 GIOVINAZZI Antonio (ita), ambiance during the 2019 Formula One World Championship, Brazil Grand Prix from November 15 to 17 in Sao Paulo, Brazil - Photo Antonin Vincent / DPPI
Bizonyos versenyhelyszíneken akár két futamot is rendezhetnek a 2020-as Forma-1-es idényben: a száguldó cirkusz vezetői jelenleg is azon fáradoznak, hogy újratervezzék az idei versenynaptárat. A feladat nem könnyű, hiszen a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi helyzet napról napra változik.

Ahogyan arról az F1Világ is beszámolt, mindezidáig hét verseny kellett törölni vagy elhalasztani: csütörtökön bejelentették, az ausztrál, a bahreini, a vietnámi és a kínai versenyek után nem tartják meg eredeti időpontjukban a Holland Nagydíjat, a Spanyol Nagydíjat, illetve a Monacói Nagydíjat sem.

Sőt, utóbbi verseny szervezői közölték, mivel lehetetlen lenne új időpontban lezárni Monte-Carlo utcáit, és megszervezni a futamot, így 2020-ban ők nem látják vendégül a Forma-1 mezőnyét.

A királykategória csapatai csütörtökön is értekeztek a versenynaptár átalakításáról a Forma-1 vezetőségével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), és megegyeztek arról, hogy a mezőny tagjai az érintett szervezetekre bízzák a versenyek átütemezését.

Jelen állás szerint a 2020-as F1-es világbajnokság június első hétvégéjén rajtolhat az Azeri Nagydíjjal, az elmaradó versenyeket pedig augusztusban pótolják, és meghosszabbítják a szezont december közepéig.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko nemrég elárulta, több javaslatot is fontolóra vesznek az érintettek.

„A terv az, hogy a most lemondott versenyek után egy intenzív nyári, illetve meghosszabbított decemberi program következik, így körülbelül 18 versenyünk lehet” – mondta a szakember az ORF-Radiónak nyilatkozva.

Annak érdekében, hogy az év második felében valóban meg lehessen rendezni ezt a 18 versenyt, Marko szerint egy hétvégén akár két futam is lehet.

„Szóba került az is, hogy csak kétnapos versenyhétvégék legyenek, tehát elhagyjuk a pénteki edzéseket, illetve az is felmerült, hogy bizonyos versenypályákon két futamot rendezhetnének.”

F1Világ híradó:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS