Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

GP GERMANIA F1/2020 -  DOMENICA 11/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc, Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari

F1: Egy „közel szokványos” versenynaptár készül 2021-re

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

F1: Egy „közel szokványos” versenynaptár készül 2021-re

Nem olyan lesz a 2021-es Forma-1-es versenynaptár, mint amilyen az idei, eredeti program lett volna, ám hasonlítani fog majd rá – mondta a minap egy interjúban Chase Carey, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója.

A koronavírus-járvány alaposan átírta a 2020-as idényre tervezett Forma-1-es versenynaptárat, így mindössze 17 futamot tartanak meg az idei szezonban.

A járvánnyal kapcsolatos bizonytalan nemzetközi helyzet komoly kihívást okoz még most is a Forma-1 vezetőségének, hiszen már gőzerővel dolgoznak a 2021-es naptáron. Az F1-ben természetesen pontosan tudják, rugalmasnak kell lenniük, Chase Carey, a királykategória első embere viszont azt mondja, törekednek arra, hogy egy olyan programot állítsanak össze, mint amilyen az idei lett volna.

„Az igazság az, hogy idén nem igazán versenyeztünk globálisan. Jobbára Európában versenyeztünk” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos podcastjében.

„Szóval szeretnénk, ha lennének versenyeink Amerikában, Ázsiában, szerte a világon. Mivel globális sportág vagyunk, ez fontos számunkra.”

„Vannak nagy történelemmel bíró pályák, amik nyilván benne vannak a versenynaptárban, például Silverstone, Monza, Monaco vagy Spa. A történelmi pályák pedig fontos részei a sportnak. De azt gondolom, a 2021-es naptárban egy sokkal kiegyensúlyozottabb eseménysorozatot látunk majd szerte a világon.”

Carey elárulta, „majdhogynem kész a 2021-re tervezett versenynaptár”, de még van pár „megoldandó kérdés”.

„Természetesen meg vagyunk csúszva a folyamattal a 2020-as problémák miatt, amiket nem olyan régen tudtunk csak megoldani. Ez pedig késedelmet okozott számunkra. De egy olyan 2021-es tervünk van, ami egy szokványos versenynaptárra hasonlít, egy olyanra, mint amilyet januárban terveztünk volna.”

A legutóbbi versenyeken, Mugellóban, Szocsiban és a Nürburgringen már korlátozott számban nézők is megjelenhettek a lelátókon, Carey pedig reméli, 2021-ben még több nézőt engedhetnek majd be a futamokra.

„Nem igazán tudjuk, milyen lesz a koronavírus-helyzet jövőre, és hogyan fogunk navigálni. Tervezzük az eseményeket, kalkulálunk rajongókkal is. Egy olyan idényt tervezünk, amit nem tudom, hogy nevezhetünk-e normálisnak, de kétségkívül közelebb kerülünk a megszokotthoz.”

Úgy tudjuk, a Forma-1 a következő hetekben publikálja az előzetes 2021-es versenynaptárat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!