F1: Módosítja a „Winnie Harlow-szabályt” az FIA - F1VILÁG.HU

F1: Módosítja a „Winnie Harlow-szabályt” az FIA

HIRDETÉS
Bejelentett néhány változást a 2020-as szezonra a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC).
Sebastian Vettel, Ferrari, supermodel Winnie Harlow chequered flag

A testület szerdán, Párizsban ült össze idén utoljára, ezt követően pedig az FIA sajtóközleményt adott ki, melyben ismertette azokat a döntéseket, melyek a Forma-1-es világbajnoksággal kapcsolatosak.

A KOCKÁS ZÁSZLÓ

Ennek megfelelően a 2020-as idényben már ismét a kockás zászló meglengetése jelenti majd hivatalosan a verseny végét.

Az FIA még 2019-ben léptette érvénybe azt a szabályt, miszerint a futam hivatalos befejezését nem a kockás zászló meglengetésével tudatják a versenyzőkkel, hanem egy elektronikus jellel, ami megjelenik a pilóták kormányán. Ezt a döntést akkor azért hozták meg, mert a 2018-as Kanadai Nagydíjon Winnie Harlow szupermodell a tervezettnél 1 körrel korábban lengette meg a kockás zászlót

Bár a zászlós jelzés megmaradt továbbra is, a versenyzők a kijelzőről is értesülhettek a futam leintéséről, és ez számított szentírásnak.

Az idei Japán Nagydíjon viszont megbukott a rendszer, az elektronikus jelzés ugyanis a tervezettnél egy körrel korábban érkezett a versenyzőkhöz – és végül nem 53, hanem 52 kör alapján hirdettek végeredményt.

Az FIA mostani bejelentésével viszont visszahozzák a kockás zászlót, mint a verseny hivatalos befejezését jelentő jelzést.

Winnie Harlow a 2018-as Kanadai Nagydíjon egy kicsit korán lengette meg a kockás zászlót

NINCS TAKARGATÁS

A WMSC emellett szabályba foglalta azt is, hogy a csapatok a téli teszteken nem takargathatják versenyautóikat, hogy a média és a rajongók könnyebb hozzáférést kaphassanak az eseményekhez.

EGYSÉGES BESZÁLLÍTÓK

A Motorsport Világtanács 2021-re vonatkozóan is hozott néhány döntést: a BBS lesz a sportág kizárólagos felnibeszállítója, míg a Magneti Marelli a benzinpumpát, a Bosch pedig a nagynyomású benzinpumpát biztosítja a sorozat résztvevőinek.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!