Friss hírek

Ferrari: „Extrém módon” fókuszáltunk az időmérőre

A Ferrari Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Laurent Mekies elárulta, „extrém módon” fókuszáltak az időmérőre a Monacói Nagydíjon, ez pedig kifizetődött a tegnapi kvalifikáción.

A maranellói istálló fiatal pilótája, Charles Leclerc a pole pozícióból kezdheti meg a szezon ötödik versenyét – bár az időmérő végén összetörte autóját, a Ferrari vasárnap délután megerősítette, a versenygép váltója nem sérült meg, így azt nem kell kicserélniük.

Nemcsak Leclerc, hanem Carlos Sainz is nagyon gyors volt a monacói hétvége eddig eltelt részében, csapattársa balesete miatt viszont a spanyol nem tudott javítani a Q3-ban, így csak a 4. helyről rajtolhat.

Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója elárulta, mivel tudják, hogy Monte-Carlo utcáin nagyon nehéz előzni, „extrém módon” az időmérőre fókuszáltak.

„Természetesen jó volt az élen, a pole-ért harcolni!” – mondta a szakember az időmérő után.

„Carlos és Charles is egész hétvégén gyors volt, már kezdettől fogva. Határozottan jó érzés volt, hogy mire elérkeztünk a Q3-hoz, még mindig ilyen helyzetben lehettünk.”

„Úgy érezzük, hogy ez egy újabb lépés, mely megmutatta, hogy megfelelő irányba haladunk. De ettől még sok munka áll előttünk.”

A szakember hozzátette, természetesen az 1. helyről rajtolva a győzelem lesz a céljuk ma délután.

„Kétlem, hogy van olyan versenyző, aki a pole-ból indulva azt gondolja, hogy nem tudja megnyerni a versenyt. Persze egy teljesen más játék következik. Nem titok, hogy jobbára az időmérőre fókuszáltunk – nyilvánvaló okok miatt!”

„Viszont elég extrém módon tettük ezt, ahogy láthatták csütörtökön is, amikor egyesek megkérdőjelezték a köridőnket. Ez azért volt, mert arra fókuszáltunk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki magunkból az időmérőre.”

„Ha az élről rajtolunk, a győzelmet tűzzük ki célul. Hazudnék, ha azt mondanám, másképp gondolom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!