Ferrari: Idén nem lesz megoldásunk a gumigondokra - F1VILÁG.HU

Ferrari: Idén nem lesz megoldásunk a gumigondokra

HIRDETÉS
Nem fog tudni megoldást találni a Francia Nagydíjon felmerült gumiproblémákra a Ferrari Forma-1-es csapata, ehhez ugyanis jelentősebb változtatásokra volna szükség – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.
Carlos Sainz, Charles Leclerc, Ferrari

A Ferrari az utcai pályákon való remeklés után jól szerepelt a Francia Nagydíj szombati időmérőjén is, hiszen Carlos Sainz az 5., Charles Leclerc pedig a 7. rajtkockát szerezte meg.

A vasárnapi versenyen viszont mindkét pilóta rengeteget küszködött a gumikkal, a Ferrari autója ugyanis valósággal falta az abroncsokat. Végül sem Sainz, sem Leclerc nem tudott pontot szerezni, így a csapat el is veszítette a 3. helyet a konstruktőri versenyben a McLarennel szemben – legalábbis egyelőre.

A Ferrarinál azt mondják, nem fogják tudni megoldani a most felmerült gumigondokat az idei szezonra, de meg kell próbálniuk enyhíteni azokon.

Laurent Mekies, az istálló versenyigazgatója azt mondta, a lehetőség ugyanakkor adott arra, hogy még többet tanuljanak az idei autóról.

„Arra számítunk, hogy küszködni fogunk az ilyen típusú pályákon. Határozottan mondhatjuk, hogy ezek a pályák remek kihívást jelentenek számunkra, hiszen ez is egy módja annak, hogy tovább ellenőrizzük a korrelációt, a felkészülésünket, illetve az autónk megértését” – mondta a szakember.

„Ami a gyengeségeket illeti, a következő komoly dolog számunkra az lesz, hogy a középmezőny elején hasonlóan következetes tempót találjunk – beleértve a versenytempót is, ami egy kicsit hullámzóbb.”

A bakui hétvégét követően a guminyomás komoly beszédtémát szolgáltatott, a Pirelli ráadásul a kötelező minimumokat is megemelte a franciaországi versenyre. Mattia Binotto csapatfőnök viszont úgy véli, ez nem játszott szerepet a küszködésben.”

„Nem, kétlem, hogy bármilyen hatása is volt” – mondta a szakember. „Csak a hátsókon emeltek, és szerintem nekünk főleg az elejével voltak problémáink.”

Mivel a Forma-1 mezőnye kihagyás nélkül, már most hétvégén pályára gurul Ausztriában, ráadásul jövő hétvégén még egy futamot rendeznek Spielbergben, a Ferrarinak sürgősen megoldást kellene találnia a problémára. Binotto szerint viszont ez nem fog menni.

Hirdetés

„Talán javíthatunk a helyzeten, de ahhoz, hogy megoldjuk, szerintem hardveres változtatásokra lenne szükség, például a felni módosítására, ami a szabályok szerint nem lehetséges.”

„Fontosabb számunkra most az, hogy megértsük és megoldjuk a helyzetet a jövő évre. A probléma viszont újra felütheti a fejét bizonyos versenyeken – de nem minden pályát. A dolog pálya- és időjárásfüggő.”

„Viszont fel kell készülnünk arra, hogy újra szembesülünk ilyen helyzettel, és legalább meg kell próbálnunk enyhíteni a problémán, mivel az meg fog ismétlődni idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!