Friss hírek

Hamilton a Red Bull-ügyről: Így van értelme a költségplafonnak?

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint semmi értelme nincs a költségplafonnak a királykategóriában, ha a csapatok egy „kézre csapással” megússzák a milliós túlköltekezést.

A legfőbb beszédtémát a Red Bull szabályszegése szolgáltatja jelenleg az F1-es paddockban: az energiaital-gyárosok a 2021-es pénzügyi szabályok ellen vétettek, sajtóhírek szerint pedig mintegy 1,8 millió dollárral költöttek többet a megengedettnél. Hogy milyen büntetést kapnak az osztrákok, azt egyelőre nem tudni, a hírek szerint azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy szerződésszegési elfogadónyilatkozatot terjesztett a csapat elé, mely a Forma-1 financiális szabályainak megfelelő eljárásmód az ilyen esetekre. Amennyiben a Red Bull aláírja ezt, elfogadja, bármilyen büntetést is kapjon az FIA-tól – anélkül, hogy fellebbezési joga lenne.

Az ügyben a Forma-1 legeredményesebb versenyzője, a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton is megszólalt. Szerinte a sportnak meg kell őriznie integritását, és határozottan kell fellépnie az efféle ügyekben.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, a sportnak kezdenie kell ezzel valamit. Máskülönben, ha ennyire lazán veszik, ha ennyire lazán kezelik ezeket a szabályokat, akkor az összes csapat át fogja lépni a határt” – mondta a hétszeres világbajnok. „Milliókkal többet költeni, és aztán csak egy kézre csapást kapni, nyilvánvalóan nem túl jó dolog a sport szempontjából. Ebben az esetben nincs is értelme a költségplafonnak.”

Hamilton hozzátette, nem tehet mást, mint bízik az FIA-ban, illetve annak elnökében, Mohammed ben Sulayemben.

„Hinnem kell ebben. Szeretném a legjobbat feltételezni róluk. Máskülönben pedig én csak arra fókuszálok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem. Amit tettek, megtörtént.”

„Szerintem ez most a rajongók számára is egy kusza időszak lehet. Nélkülük ez a sport semmit sem ér. Szóval igen. Úgy gondolom, meg kell tartanunk ezeket az értékeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton a Red Bull-ügyről: Így van értelme a költségplafonnak?
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!