Friss hírek

Hamilton az ékszerviselésről: Vannak tartalékversenyzői a Mercedesnek…

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, hiába a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatójának szigora, egyszerűen nem fogja tudni eltávolítani a fülbevalóit, így felőle akár el is tilthatják őt a versenyzéstől.

Az FIA versenyigazgatója, Niels Wittich már hetekkel ezelőtt belengette, szigorúan ellenőrizni fogják, hogy a versenyzők eltávolítják-e ékszereiket, amikor pályára gurulnak az F1-es versenyhétvégéken. A sportot irányító testület emellett az alsóruházat megfelelő viselésére is felhívja a figyelmet.

A versenyigazgató több érvet is felsorakoztatott a szigorítás mellett. Úgy fogalmazott, a tűzálló ruházat alatt viselt ékszerek „csökkenthetik a felszerelés által nyújtott védelmet. A fém tárgyak, például az ékszerek a bőrrel érintkezve tűz esetén megnövelhetik az égési sérülés kockázatát. Viselésük baleset esetén jelentősen akadályozhatja az orvosi beavatkozást és az azt követő kezelést” – magyarázta. Egy szélsőséges példát is hozott: legrosszabb esetben a kiszakadó ékszert a pilóta lenyelheti vagy be is lélegezheti, ezáltal fulladást kockáztatva.

Hirdetés
 

Hamilton viszont Miamiban jelezte, nem ért egyet a szabályozással.

„Majdhogynem visszalépésnek érzem ezt az egészet” – mondta a brit az üggyel kapcsolatban. „Ha azokra a lépésekre gondol az ember, amiket megteszünk sportként, akkor a fontosabb kérdésekre kell fókuszálnunk.”

„Azt gondolom, nagyot sikerült előrelépnünk sportként. Most itt vagyunk Miamiban, amiről pedig beszélünk, az egy nagyon apró dolog. 16 éve vagyok a sportban, 16 éve viselek ékszereket. Az autóban csak a fülbevalóimat és az orrkarikámat viselem, amit el sem tudok távolítani, szóval szükségtelennek tűnik belemenni ebbe az összetűzésbe.”

Hamilton hozzátette, vannak tartalékversenyzői a Mercedesnek, ha tehát félre akarják állítani, „ám legyen”.

„Szerintem nagyobb dolgokkal kellene foglalkoznunk, ezekre kellene fókuszálnunk. Platina, amit használunk, szóval nem mágneses, és soha nem jelentett biztonsági problémát a múltban. Számos MRI-vizsgálaton voltam már például, és nem kellett kiszednem őket.”

„Ha megállítanak, ám legyen. Vannak tartalékversenyzőink, szóval készen állunk. Sok mindent lehet csinálni ebben a városban, úgyhogy jó lesz, bárhogy is alakul!”

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Hamilton Miamiban, illetve Spanyolországban még felmentést kap az ékszerviselés tilalma alól, a május végi Monacói Nagydíjra viszont el kell távolítania azokat. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!