Hamilton hatszoros világbajnok lesz hétvégén, ha... - F1VILÁG.HU

Hamilton hatszoros világbajnok lesz hétvégén, ha…

Ugyan megnyerte a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjat, hatodik világbajnoki címét egyelőre nem sikerült bezsebelnie a Mercedes versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak. A brit versenyzőnek erre legközelebb a hétvégi Amerikai Nagydíjon lesz lehetősége.

A konstruktőri egyéni címet már korábban bebiztosította a Mercedes, és az egyéni trófea megszerzése is csak formalitásnak tűnik Hamilton számára, habár Valtteri Bottas 3. helyével Mexikóban még életben tartotta matematikai esélyeit.

Hamilton jelenleg 74 pontos előnnyel vezeti a tabellát csapattársa előtt, és mivel az utolsó három versenyen 78 pontot lehet gyűjteni (3×25 pontot a győzelemért, és 3×1 pontot a leggyorsabb körért), a leginkább magától értetődő módja az újabb vb-cím bebiztosításának az lenne, ha győzne Austinban.

De a brit versenyzőnek elég lesz 4 pontot szereznie ahhoz, hogy övé legyen a világbajnoki cím, pontegyenlőség esetén ugyanis a győzelmek száma döntene az ő javára. Magyarán, ha Hamilton a 8. helyen fejezi be a hétvégi Amerikai Nagydíjat, Bottas eredményétől függetlenül megszerző hatodik világbajnoki címét.

Hamilton esélyeit ráadásul tovább növeli, hogy rendre kiválóan szerepel Austinban: a texasi versenyhelyszínen eddig 5 alkalommal tudott nyerni.

[su_box title=”Lewis Hamilton 2019-es eredményei eddig:” style=”glass” box_color=”#000000″]Ausztrál Nagydíj: 2. hely
Bahreini Nagydíj: 1 hely
Kínai Nagydíj: 1. hely
Azeri Nagydíj: 2. hely
Spanyol Nagydíj: 1. hely
Monacói Nagydíj: 1. hely
Kanadai Nagydíj: 1. hely
Francia Nagydíj: 1 hely.
Osztrák Nagydíj: 5. hely
Brit Nagydíj: 1. hely
Német Nagydíj: 9. hely
Magyar Nagydíj: 1. hely
Belga Nagydíj: 2. hely
Olasz Nagydíj: 3. hely
Szingapúri Nagydíj: 4. hely
Orosz Nagydíj: 1. hely
Japán Nagydíj: 3. hely
Mexikói Nagydíj: 1. hely
[/su_box]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!