Hamiltont vádolta Magnussen, majd tisztázta, amit mondott - F1VILÁG.HU

Hamiltont vádolta Magnussen, majd tisztázta, amit mondott

HIRDETÉS
Kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Spanyol Nagydíj a Haas versenyzője, Kevin Magnussen számára – a dán pilóta az ígéretes időmérő után már a nyitókörben összeütközött Lewis Hamiltonnal.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 22: Kevin Magnussen, Haas VF-22, ploughs through the gravel after contact on the opening lap during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Sunday May 22, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

Magnussen a 8. helyről vágott neki a barcelonai futamnak, a 4-es kanyarban pedig kívülről próbálta megkerülni Hamilton Mercedesét, a két autó azonban összeütközött, a Haas pedig a kavicságyba csúszott. Mindkét pilóta defektet kapott a koccanás után, és a mezőny végére csúsztak vissza, és miközben Hamilton végül az 5. helyen ért célba, Magnussen 17. lett, így nem tudott pontot szerezni.

Rögtön az ütközés után a dán pilóta a rádión panaszkodott: „Lewis tudta, mit csinál, rám húzta!”

A Haas versenyzője a futam után elismerte, a pillanat hevében vádaskodott csak.

„A pillanat hevében mondtam ezeket. Az ember mondja, ami éppen kijön a száján, és aztán megnézi, mi is történt. És gyakran teljesen más képet fest a dolog” – magyarázta a rutinos versenyző. „A pillanat hevében az ember mindig feldúlt, de én is megyek és megnézem az esetet újra, hogy lássam, mi történik, és aztán továbblépünk.”

A dán később arról is beszélt, nem érzi szükségét annak, hogy beszéljen Hamiltonnal a történtekről, és kvázi elismerte hibáját.

„Elég egyértelmű, hogy mi történt. Nincs miről beszélnünk. Jöhet a következő verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!