Friss hírek

Ilyen lehet a 2021-es F1-es versenynaptár?

A legfrissebb sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy a 2021-es Forma-1-es világbajnoki sorozat nem Ausztráliában, hanem Bahreinben kezdődik majd el márciusban.

A száguldó cirkusz vezetősége egyelőre még nem hozta nyilvánosságra a jövő évi tervezetet, noha jó ideje dolgoznak már rajta.

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója a napokban úgy fogalmazott, szeretnének egy „közel szokványos” versenynaptárat összerakni a 2021-es évre annak tudatában, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet miatt rugalmasnak kell lenniük.

„Szeretnénk, ha lennének versenyeink Amerikában, Ázsiában, szerte a világon. Mivel globális sportág vagyunk, ez fontos számunkra” – mondta a szakember.

„Vannak nagy történelemmel bíró pályák, amik nyilván benne vannak a versenynaptárban, például Silverstone, Monza, Monaco vagy Spa. A történelmi pályák pedig fontos részei a sportnak. De azt gondolom, a 2021-es naptárban egy sokkal kiegyensúlyozottabb eseménysorozatot látunk majd szerte a világon.”

Carey elárulta, „majdhogynem kész a 2021-re tervezett versenynaptár”, de még van pár „megoldandó kérdés”.

„Természetesen meg vagyunk csúszva a folyamattal a 2020-as problémák miatt, amiket nem olyan régen tudtunk csak megoldani. Ez pedig késedelmet okozott számunkra. De egy olyan 2021-es tervünk van, ami egy szokványos versenynaptárra hasonlít, egy olyanra, mint amilyet januárban terveztünk volna.”

A nemzetközi sajtóban pedig időközben elkezdtek arról pletykálni, a 2021-es szezon március közepén rajtol majd – ám nem Ausztráliában, hanem Bahreinben – ahol egyébként idén, november 29-én és december 6-án két versenyt is megtartanak.

A mezőny Bahrein után Vietnámba, Kínába és Azerbajdzsánba látogatna, majd megtartanák az idén ugyancsak elhalasztott Holland Nagydíjat.

Az f1i.com című internetes lap által közzétett versenynaptár szerint a Magyar Nagydíjat július 25-én rendeznék, a Forma-1-es cirkusz pedig ellátogatna év végén Szaúd-Arábiába is. Az Ausztrál Nagydíjat október végén rendeznék, a világbajnokág pedig november 5-én zárulna Abu Dhabiban.

Ilyen lehet a 2021-es F1-es versenynaptár:

1Bahreini Nagydíj (Bahrein)március 14.
2Vietnámi Nagydíj (Hanoï)március 28.
3Kínai Nagydíj (Sanghaj)április 11.
4Azeri Nagydíj (Baku)április 25.
5Holland Nagydíj (Zandvoort)május 2.
6Spanyol Nagydíj (Barcelona)május 9.
7Moncaói Nagydíj (Monte-Carlo)május 23.
8Kanadai Nagydíj (Montreal)június 6.
9Osztrák Nagydíj (Spielberg)június 20.
10Francia Nagydíj (Paul Ricard)június 27.
11Brit Nagydíj (Silverstone)július 11.
12Magyar Nagydíj (Budapest)július 25.
13Belga Nagydíj (Spa)augusztus 29.
14Olasz Nagydíj (Monza)szeptember 5.
15Orosz Nagydíj (Szocsi)szeptember 19.
16Szingapúri Nagydíj (Marina Bay)szeptember 26.
17Japán Nagydíj (Szuzuka)október 10.
18Ausztrál Nagydíj (Melbourne)október 24.
19Amerikai Nagydíj (Austin)november 7.
20Mexikói Nagydíj (Mexikóváros)november 14.
21Szaúd-Arábiai Nagydíj (Dzsidda)november 28.
22Abu Dhabi Nagydíj  (Yas Marina)december 5.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!