Friss hírek

Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!

Azt követően, hogy szerdán kiderült, Lance Stroll nemrég elkapta a koronavírust, az őt foglalkoztató Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer sajtóközleményt adott ki az ügy kapcsán.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, Stroll szerdán, közösségi oldalain jelentette be, az Eifel Nagydíj vasárnapján elvégzett koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott, melyet követően 10 napon át karanténban volt.

A kanadai versenyző nem állt rajthoz a Nürburgringen, miután nem érezte jól magát – ekkor azonban még szó sem volt koronavírusról.

Hirdetés
 

Stroll be is léphetett az F1-es paddockba, hiszen a versenyhétvégét megelőző kedden negatív lett a koronavírus tesztje, ám ahogyan arról ebben a cikkünkben is írtuk, a fiatal pilóta esete súlyos kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire működik biztonságosan a Forma-1 által létrehozott „buborék”.

Strollt ugyanis csak vasárnap este tesztelték – azt követően, hogy Svájcba távozott.

A Racing Point szerdán, késő délután közleményt adott ki – ebben magyarázatot adtak arra, miért nem látták szükségét annak, hogy Strollt újra leteszteljék, miután influenzaszerű tünetekre és gyomorbántalmakra panaszkodott.

„Lance Németországban október 10-én, szombaton hagyta el a csapat buborékját, mivel gyomorémelygése miatt nem tudott versenyezni” – áll a kommünikében.

„Lance először az Orosz Nagydíj hetén panaszkodott gyomorbántalmakra, és több alkalommal is negatív koronavírus-tesztet produkált – mely teszteket az FIA és a Racing Point saját protokolljainak megfelelően végeztek.”

„A Németországba érkezése előtt is negatív lett a tesztje a hivatalos Eifel Nagydíjat megelőző tesztelés során. A gyomorbántalmak aztán szombaton visszatértek, mely miatt Lance nem tudott rajthoz állni, és motorhome-jában maradt, a paddocktól távol.”

„Konzultált az orvosával, aki nem gondolta úgy, hogy a tünetei koronavírusra utalnak, és nem tanácsolta azt, hogy egy teszt szükségszerű volna. Ezen klinikai értékelés alapján pedig nem volt kötelező informálni az FIA-át a betegség természete miatt.”

„Lance aztán vasárnap reggel hazarepült Svájcba egy magángéppel. A Racing Point tesztelési protokolljának megfelelően – mely során minden csapattagot tesztelünk a hazaérkezés után – Lance is elvégzett egy tesztet otthon, aminek másnap pozitív lett az eredménye.”

„A teszt elvégzésétől számított 10 további napra elszeparálta magát, a helyi szabályozásoknak megfelelően. E hét hétfőjén negatív lett a tesztje, és elutazik a Portugál Nagydíjra.”

„A Racing Point csapatának minden tagja az Eifel Nagydíj után visszatért az Egyesült Királyságba egy privát charterjárattal, és érkezéskor mindenkinek negatív lett a tesztje, akárcsak a Portugál Nagydíjat megelőző tesztelés során.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 mostanáig nem adott ki közleményt az eset kapcsán. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!