Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

B-terv: Jöhet Imola és Portimao, átalakulhat az F1-es versenynaptár!

A Forma-1 újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali a hírek szerint hétfőn egyeztetéseket folytatott a száguldó cirkusz csapataival a versenynaptár átalakításával kapcsolatban. Az Ausztrál Nagydíj halasztása biztosnak tűnik, és jó eséllyel Imola, valamint Portimao idén is versenyt rendezhet.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a koronavírus-járvány miatti szigorítások következtében várhatóan nem tudják majd március 21-én megtartani az évadnyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat. A verseny szervezői egyeztetéseket folytatnak a száguldó cirkusz vezetőségével, illetve a kormánnyal a futam későbbi pótlásáról.

Nem a melbourne-i verseny az egyetlen, ahová a tervekkel ellentétben mégsem látogathat el az F1-es mezőny az idény elején: úgy tudni, a Kínai Nagydíj megrendezése is veszélyben van a járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt.

A Forma-1 vezetősége pedig már egyeztet a csapatokkal és promóterekkel a 2021-es versenynaptár átalakításáról. Úgy tudni, van B-terv arra az esetre, ha a fent nevezett két futamot halasztani kell: ebben az esetben két európai helyszín „ugorhat be”.

IMOLA ÉS PORTIMAO UGORHAT BE

Ha az idény nem tud elkezdődni március 21-án, Ausztráliában, a világbajnokság a március 28-ra tervezett Bahreini Nagydíjjal rajtol el. A RaceFans értesülései szerint az nem szerepel a tervek között, hogy a szahíri pályán két futamot rendeznek – ahogy az elmúlt idény végén –, ehelyett április 18-án Imolába, május 2-án pedig Portimaóba látogathat a mezőny.

Lapértesülések szerint az Ausztrál Nagydíjat az év második felében, november 21-én rendezhetik. Ennek érdekében a brazíliai versenyt egy héttel előrébb hoznák, és az Amerikai Nagydíjjal, illetve a Mexikói Nagydíjjal együtt egy „tripla forduló” keretében tartanák meg.

Az utazási nehézségek miatt a melbourne-i futamot csak úgy lehetne megtartani, hogy előtte és utána is két hét áll a mezőny rendelkezésére, emiatt pedig a Szaúd-Arábiai Nagydíjat december 5-én rendezhetik, a világbajnokság pedig a tervezettnél egy héttel később, december 12-én zárulhat Abu Dhabiban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kínai versenyt be lehet-e majd pótolni, vagy teljes egészében törölni kell, amennyiben az eredeti, április 11-i időpontban nem sikerül megtartani.

DOMENICALI EGYEZTETETT A CSAPATOKKAL

A RaceFans értesülései szerint Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója hétfőn egyeztetett a Forma-1 csapataival: ez volt az első alkalom, hogy a szakember ezen minőségében tárgyalt az istállók vezetőivel kinevezése óta.

Fotó: Renault

A csapatok egyeztetéseket folytattak az előszezoni tesztekkel kapcsolatban is: a háromnapos gyakorlást a tervek szerint Barcelonában tartanák március 2-4. között, amennyiben viszont a tervezettnél később, Bahreinben kezdődik el az idény, úgy a helyszín és az időpont is módosulhat.

Úgy tudni, a hétfői egyeztetésen a csapatok nem feltétlenül értettek egyet a kérdésben: voltak, akik minél későbbi dátumra tennék az előszezoni teszteket, míg mások a korábbi időpontot preferálnák, hogy legyen idő megoldani azokat a problémákat, amik esetlegesen felmerülnek versenyautóikkal kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!