Kiszáll a Mercedes, Hamilton a Ferrarihoz szerződik? - F1VILÁG.HU

Kiszáll a Mercedes, Hamilton a Ferrarihoz szerződik?

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan meg van győződve arról, a hatszoros világbajnok a Ferrarinál folytatja pályafutását. A szakember szerint a jelenlegi gazdasági krízis a Mercedes jövőjéről is dönthet.
Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 and Sebastian Vettel, Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Qualifying, Marina Bay Circuit, Singapore, Saturday 15 September 2018.

A brit versenyző jelenleg érvényes szerződése 2020 végén lejár, az elmúlt évben pedig Hamilton több alkalommal is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal.

Bár a Ferrari a hírek szerint nemrég ajánlatot tett Sebastian Vettelnek – kinek szerződése ugyancsak lejár az év végén –, úgy tudni, a némettel csak 1 évvel hosszabbítanának, ráadásul fizetésén is csökkentenének.

Mindeközben Hamilton nemrég azt nyilatkozta, nem álma az, hogy a Ferrarinál versenyezzen, az ő „álomcsapata” ugyanis a Mercedes.

Eddie Jordan mégis úgy gondolja, Hamilton a Ferrarihoz szerződik – erre pedig magyarázattal is szolgált.

„A világ nemcsak a koronavírus miatt változott meg jelentősen. A vállalatok elnökeinek most mindent újra kell gondolniuk” – mondta a korábbi F1-es csapatfőnök.

„Lewis a Ferrarihoz fog szerződni.”

Jordan szerint ennek legfőbb oka az, hogy csak a Ferrari lesz hajlandó arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben megengedjen magának egy olyan drága versenyzőt, mint Hamilton.

„Tudják azonban, hogy így is megéri!”

Jordan szerint azzal, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződik, Vettelnek értelemszerűen távoznia kell.

Hirdetés

„Szerintem nincs más választása, vagy befejezi, vagy a McLarenhez szerződik. A Ferrari-vonat már elment…”

Jordan azt mondja, a McLaren azért lehet jó opció, mert a mostani krízishelyzet után az autógyártók folyamatosan csökkenthetik majd F1-es szerepvállalásukat, ez pedig a nagy privát csapatoknak kedvezhet.

Az egykori csapatfőnök szerint a Mercedes lehet az első, mely úgy dönt, elköszön az F1-től.

„A Mercedes vezetése más döntést nemigen hozhat. Már elértek mindent, megnyertek mindent. A mostani körülmények közepette nem tudnak más sikereket elérni a piacon.”

Jordan szerint ráadásul a gazdasági nyomás a német istálló főszponzorát, a Petronast is érzékenyen érinti.

„Az olajárak zuhannak. Az olajvállalatok nem engedhetnek meg maguknak olyan elkötelezettségeket, mely több tízmilliós kiadást jelent minden évben.”

„A Petronasnak ezért szintén megszorításokra lesz szüksége.”

Jordan úgy véli, a Mercedes motorszállítóként marad a Forma-1-ben, a McLaren pedig emiatt jó helyzetbe kerülhet, ezáltal pedig Vettel is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!