Leclerc és Sainz: Az első benyomások az új csapatfőnökről - F1VILÁG.HU

Leclerc és Sainz: Az első benyomások az új csapatfőnökről

HIRDETÉS
Charles Leclerc és Carlos Sainz is elégedett az eddig tapasztaltakkal a Ferrari új F1-es csapatfőnökével, Frederic Vasseurrel kapcsolatban. A versenyzők szerint remekül indul a szakember ferraris karrierje.
Carlos Sainz, Fred Vasseur, Charles Leclerc

Vasseur a Saubertől igazolt át a Ferrarihoz a távozó Mattia Binotto helyére, és januárban kezdte meg a tényleges munkát a csapatnál — így ugyan még nem sok időt töltöttek együtt, azonban az eddigi közös munka mély benyomást tett a versenyzőkre, Leclerc-re és Sainzra. 

Leclerc szerint nehéz feladat előtt áll Vasseur, ugyanis a Ferrari egy jóval nagyobb istálló, mint amit korábban ő képviselt, ennek ellenére szerinte nagyon jól indította karrierjét az olaszoknál. 

„Lenyűgözött, hogy milyen jól bemutatkozott a csapatban“ — mondta Leclerc. „A Ferrari egészen más, mint amit ő eddig megszokott. A Ferrari óriási. És ahogyan ő megérkezett, az első naptól kezdve nagyon jól értette, hogyan működik a Ferrari.

„Nagyon világos azzal kapcsolatban, hogy mit akar, és nagyon jó abban, hogy az emberekből a megfelelő hozzáállást kihozza és a megfelelő légkört megteremtse, hogy ők a lehető legjobbat tudják nyújtani. És ez nagyon fontos. Ez az, amit a Ferrarihoz magával hozott, és biztos vagyok benne, hogy ez jó dolog lesz“ — folytatta a monacói. 

Sainz hasonlóan vélekedik új csapatfőnökükről, szerinte türelmesnek kell lenniük vele, és akkor nagy dolgokat tudnak majd együtt elérni. 

„Eddig jól mentek a dolgok“ — nyilatkozta Sainz. „Természetesen még nincs sok ideje itt — még csak kevesebb, mint két hónapja. El tudjuk képzelni, hogy nehéz egy ekkora hajót az egyik vagy másik irányba terelni és befolyást gyakorolni, amikor több mint 1000 embert megismer, látja, hogy hogyan dolgozik a csapat, mindezt anélkül, hogy esélye lett volna részt venni egy közös Forma-1-es versenyen.“ 

„Úgy gondolom, időt kell adnunk Frednek. Tisztelek mindent, amit a múltban tett a Ferrari előtt, nagyon is, és biztos vagyok benne, hogy olyan dolgokat tud majd adni, amit mi jobbá tehetünk, hogy a helyes irányba menjünk.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!