Magnussen: Schumacher megérdemelne egy helyet a 2023-as mezőnyben - F1VILÁG.HU

Magnussen: Schumacher megérdemelne egy helyet a 2023-as mezőnyben

Kevin Magnussen szerint jelenlegi csapattársa, Mick Schumacher megérdemelné, hogy a Haas 2023-ra is szerződést kínáljon neki.

Miközben a dán pilóta helye biztos a csapatnál a következő idényre, Schumacher jövőjéről még mindig nincs döntés, helyére pedig Nico Hülkenberg és Antonio Giovinazzi is jó eséllyel pályázik. Az istálló tulajdonosa, Gene Haas a napokban arról beszélt, Schumacher autótörései idén egy vagyonba kerültek a csapatnak, ezt pedig egész egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. A szakember látni szeretné, hogy a német miképp teljesít a következő versenyeken, de a pontszerzés mindenképpen jól jönne jövője szempontjából.

Az Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban Kevin Magnussent is megkérdezték Schumacherről, ő azt mondja, szerinte a fiatal pilóta az idei évben mutatott fejlődése alapján megérdemelne egy helyet a rajtrácson jövőre is.

„Először is, nincs semmiféle befolyásom arra, hogy mi történik a versenyzőkkel – ez rajtam teljesen kívül álló dolog” – mondta a dán versenyző. „Ha csak Micket nézem, azt gondolom, egész évben fejlődött.”

„Kezdetben talán nem igazán szerette az autót, és hiányzott egy kis önbizalom, de ezt aztán visszanyerte. Mostanában rendkívül nehéz volt legyőzni őt. Azt gondolom, az alapján, ahogy most vezet, határozottan megérdemel egy helyet a rajtrácson. De hangsúlyozom, nem az én döntésem, én pedig csak a legjobbakat kívánhatom neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!