Friss hírek

Magnussen: Szeretném, hogy baj esetén rajtam legyen a karikagyűrűm

A Haas versenyzője egy újabb aspektust hozott be az FIA és a versenyzők ékszerhasználat körüli kötélhúzásába: Kevin Magnussenben visszás érzéseket kelt, hogy a szabály miatt az autóban nem lehet rajta a gyűrű, amely annak szimbóluma, hogy összekötötte életét feleségével.

Az ékszerek versenyautóban való viselésének tilalma eddig a Miami Nagydíj fő témája, amit szombat délelőtt továbbra is napirenden tartott az FIA, hiszen Niels Wittich versenyigazgató kiegészítette a szabályt azzal, hogy a karórák is ékszernek minősülnek, így vezetés közben szintén tiltólistásak. Az FIA egyúttal megerősítette a szabály megszegéséért járó büntetés lépcsőzetes skáláját, eszerint ha valakit harmadszor is ékszerviselésen kapnak, az 250 000 eurós bírság mellett pontlevonással is számolhat. Az efféle fémből készült kiegészítők eltávolítása azért fontos biztonsági intézkedés, mert tűz esetén helyükön komolyabb égési sérülés is keletkezhet.

Lewis Hamilton után immár egy másik versenyző, Magnussen is méltatlankodik a szabály miatt: bár a dán csak egy karikagyűrűt hord, ami könnyen eltávolítható, mégis visszásnak érzi, hogy erre kérik őt a sport vezetői. A 29 éves dán versenyző 2019-ben vette feleségül Louise Gjørupot, tavaly januárban pedig megszületett első gyermekük, Laura.

Hirdetés
 

„Értem, hogy mi célt szolgál ez a szabály, de mégiscsak a házassági gyűrűről van szó az ujjamon” – hangsúlyozta az ékszer eszmei fontosságát Magnussen. „Én bevállalnám azt az extra égési sérülést az ujjam körül, csak hogy a karikagyűrűvel versenyezhessek. Mert ha valami történne velem, valami rossz, akkor szeretném, ha rajtam lenne. Nem érezném helyesnek, hogy levegyem. Az ilyen ékszerek, mint a karikagyűrű esetében szerintem hagyniuk kellene, hogy vállaljuk a felelősséget.”

A Motorsport szerint azonban a szabályszegésért járó súlyos pénzbírság hírére Magnussen is beadta a derekát és Miamiban már levette a gyűrűt. „Nem akarok 250 000 eurós bírságot fizetni” – fogadta el a helyzetet a dán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!