Mercedes: Lesznek csapatok, melyek „csúnyán elszúrják” új autóikat - F1VILÁG.HU

Mercedes: Lesznek csapatok, melyek „csúnyán elszúrják” új autóikat

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatának technikai igazgatója, James Allison szerint lehet egy-két olyan csapat, melyek „csúnyán elszúrják” az új szabályok szerint épülő 2022-es versenyautójukat.
F1VILÁG.HU car, F1 2022

A Forma-1-re idén új éra köszönt, jelentősen átalakultak ugyanis a technikai regulák, ami azt jelenti, hogy a versenyautók is gyökeres változásokon mennek keresztül.

A csapatok már jó ideje gőzerővel dolgoznak az új modelleken, melyeket februárban mutatnak majd be a nagyközönégnek. Az erőviszonyokról azonban várhatóan csak az első versenyeken kapunk majd tisztább képet.

James Allison szerint viszont elkerülhetetlenül lesznek csapatok, melyek bakot lőnek majd új autóikkal.

„A csapatunknál mindenki – mint ahogy az összes többi istállónál is – mindent megtesz azért, hogy olyan tervezéssel és megközelítéssel álljunk elő, melyek összhangban vannak az új szabályrendszerrel” – mondta a Mercedes technikai főnöke.

„És a szezon elején mindannyian megnézhetjük majd a versenyeken, hogy hogyan alakulnak a dolgok. El tudom képzelni – hiszen az autók annyira újak és mások –, hogy egy vagy két autó a rajtrácson nagyon el lesz szúrva. Ezért borzasztóan fájdalmas évük lesz.”

„El tudom képzelni, hogy bizonyos mértékig mindannyian kiaknázatlanul hagyunk majd bizonyos dolgokat, amikre nem számítottunk. És aztán megnézünk más versenyautókat, és arra gondolunk majd, ’ó, nekünk miért nem jutott eszünkbe?’.”

„És aztán mindent megteszünk majd azért, hogy azt a bizonyos ötletet – amilyen gyorsan csak lehet – alkalmazzuk a saját autónkon is, hogy bárhol is legyünk az első versenyen, előrébb lépjünk. Ha pedig elég szerencsések leszünk ahhoz, hogy az élen leszünk, az ellenfeleket magunk mögött tartsuk.”

„Nagyon sietős lesz majd a dolog, és kétségkívül olyasvalamiről beszélünk, ami miatt nem sokat aludhatunk majd a teljes szezon során.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!