„Nagyon-nagyon veszélyes” helyzetbe került néhány F1-es versenyző Imolában - F1VILÁG.HU

„Nagyon-nagyon veszélyes” helyzetbe került néhány F1-es versenyző Imolában

HIRDETÉS
Bár a televíziós közvetítés során nem látszódott, borzasztóan veszélyes jelenetek játszódtak le a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj hajrájában, Imolában.
Lance Stroll, Racing Point, Marshall, FOM

A verseny utolsó harmadában Max Verstappen kicsúszása miatt pályára küldték a biztonsági autót, a Safety Car-periódus alatt pedig George Russell is összetörte versenyautóját az Acqua Minerale előtt.

A brit pilóta rengeteg törmeléket hagyott az aszfalton, illetve annak környezetében, azok eltakarításán pedig annak rendje és módja szerint el is kezdtek dolgozni a pályabírók.

Időközben azonban a versenyirányítás engedélyt adott a lekörözött pilótáknak arra, hogy visszavegyék köreiket, így összesen 6 versenyautó kezdte el nyomni a gázpedált, hogy a mezőny végére érjen az újraindítás előtt.

Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi és Romain Grosjean viszonylag egyszerre értek Russell balesetének színhelyére, ahol viszont még serényen dolgoztak a pályamunkások. Grosjeannak jelezték is rádión, hogy azon a szakaszon dupla sárga zászlós jelzés van érvényben.

„Egy kicsit veszélyes csak úgy otthagyni a pályabírókat” – reagált a francia versenyző a csapatnak.

Ezt követően Sebastian Vettel is megérkezett a szóban forgó pályaszakaszhoz, a német pedig ugyancsak feldúltan reagált a rádión.

„Figyelniük kellene, a pályabírók még ott vannak a pályán! Nagyon-nagyon veszélyes ez. Mondják meg nekik, hogy menjenek el onnan!” – mondta a Ferrari pilótája.

Utolsóként Stroll érkezett meg az incidens helyszínére, ő azonban jóval nagyobb tempóval. Az ő fedélzeti kamerás felvételeit látva a vér is meghűl az emberben, ahogy elszáguld a négy pályamunkás mellett.

Az FIA egyelőre nem nyilatkozott az incidens kapcsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!