Friss hírek

Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat

A Ferrari szerint jó esély van rá, hogy Charles Leclerc rajtbüntetést fog majd kapni a 2021-es szezon későbbi szakaszában a múlt vasárnapi, hungaroringi baleset következtében.

Leclerc már a Magyar Nagydíj első körében kiesett, miután a vizes pályán hátulról megtorpedózta versenyautóját Lance Stroll.

A csapat természetesen a baleset után átvizsgálta az erőforrást, és jelenleg minden jel arra utal, hogy Leclerc V6-os erőforrása „javíthatatlanul károsodott”.

A Forma-1-ben minden versenyző 3 erőforrást használhat fel büntetlenül a szezon során, Leclerc pedig a Hungaroringen már az idei másodikat használta, így szinte bizonyos, hogy szüksége lesz majd egy negyedik motorra is az idény vége felé.

„A baleset, melyben Charles Leclerc vétlen áldozat volt nem sokkal a Magyar Nagydíj rajtja után, elrabolta tőle annak lehetőségét, hogy jó eredményt érjen el a Hungaroringen” – áll a Ferrari közleményében. „Ugyanakkor a 16-os rajtszámú SF21-es versenyautó maranellói átvizsgálásakor kiderült, hogy emellett a motor is javíthatatlanul megsérült, és nem lehet újra használni a Lance Stroll Aston Martinjával történt ütközés következtében.”

„Ennek a sérülésnek financiális és sportszakmai következményei is vannak, tekintettel arra, hogy a szezon hátralévő 12 versenyhétvégéjére a csapatnak nagy valószínűséggel egy negyedik motort is be kell majd szerelnie Charles autójába, ami büntetéseket vonhat maga után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!