Nem tudták időben beindítani Sainz Ferrariját - F1VILÁG.HU

Nem tudták időben beindítani Sainz Ferrariját

Ahogy az előző két futamon, Carlos Sainz most az Ausztrál Nagydíjon is esélyesnek tűnt a pole-pozícióra, ám az időmérő utolsó szakaszában több balszerencsés tényező végül a kilencedik rajthelyre kárhoztatta a spanyolt.

Sainz a Q1-ben és Q2-ben még a tabella éllovasai között tanyázott, megfelelve a Ferrari teljesítményszintjének, ám az utolsó szakaszban nem tudott összerakni egy erős kört. Ennek egyik oka volt csak azonnal nyilvánvaló: Fernando Alonso balesete miatt piros zászlót lengettek be, Sainz pedig ekkorra még nem fejezte be első mért körét, így ez a lehetőség elúszott számára. Mindent a második próbálkozásra kellett feltennie, ekkor viszont szokatlan probléma ütötte fel a fejét a garázsban.

„Gondunk adódott az autó beindításával, csak három perccel később tudtam kihajtani a bokszból, mint azt terveztük” – mérgelődött a spanyol. „Így mindennel kapkodnunk kellett, nem tudtam felkészíteni a gumikat sem, és jéghideg abroncsokon kellett teljesítenem a köröm. Rendkívül balszerencsés helyzet, különösen úgy, hogy korábban végig harcban voltam a pole-ért, de a Q3-ban minden közbejött számomra, ami csak jöhetett.”

„Nem kellett volna, hogy megtörténjen ez a probléma, katasztrófa volt, Mattia [Binotto] is tudja, hogy nem tudok boldog lenni emiatt. De holnap új nap lesz, és meg kell próbálnunk felzárkózni. Addig is jól kialszom magam.

Sainz rendelkezik jelenleg a mezőnyből a leghosszabb, még a tavalyi Stájer Nagydíjig visszanyúló pontszerző sorozattal, amit jó eséllyel a 9. helyről indulva is folytathat, azért viszont meg kell küzdenie, hogy az idei harmadik futamon is ott lehessen a dobogón.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!