Friss hírek

Nincs még döntés az Ausztrál Nagydíj törléséről

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri and Daniil Kvyat of Russia and Scuderia AlphaTauri play table football in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-23CJJSMZD1W11 // Usage for editorial use only //
Rövid közleményben reagált a McLaren Forma-1-es csapatának csütörtöki bejelentésére a száguldó cirkusz vezetősége. A wokingiak egyik csapattagjánál koronavírust diagnosztizáltak, így visszaléptek az évadnyitó Ausztrál Nagydíjtól.

Már szerdán több F1-es csapattagot koronavírus tünetei miatt karanténba helyeztek, mára pedig kiderült, egyikük valóban megfertőződött a vírussal: a McLaren csapattagjáról van szó, a pozitív teszt után pedig a brit istálló bejelentette, nem áll rajthoz az Ausztrál Nagydíjon.

A verseny szervezőire így komoly nyomás nehezedik, pláne úgy, hogy a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn nemrég kijelentette, nem rendeznek világbajnoki futamot abban az esetben, ha valamely csapat nem tudja vállalni a szereplést.

A Forma-1 vezetősége nemrég rövid közleményben reagált a McLaren döntésére, ebben azt írják, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) együtt folyamatos kapcsolatban állnak a hatóságokkal a következő lépés kapcsán. Hozzáteszik, továbbra is „a rajongók, csapatok és az emberek” biztonsága a prioritás.

Az Ausztrál Nagydíj szervezői által kiadott közleményből már az is kiderül, összesen 8 emberen végeztek teszteket koronavírus gyanúja miatt, közülük 7 tesztje negatív eredményt hozott.

Mindeközben egy kilencedik embert is megvizsgáltak, a teszt eredményére még várnak. Ő egyébként nem F1-es csapattag, és nem is az FIA munkatársa.

Az F1-es újságírók szerint egyébként a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy törlik a hétvégére tervezett Ausztrál Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek