Friss hírek

Nincs még döntés az Ausztrál Nagydíj törléséről

Rövid közleményben reagált a McLaren Forma-1-es csapatának csütörtöki bejelentésére a száguldó cirkusz vezetősége. A wokingiak egyik csapattagjánál koronavírust diagnosztizáltak, így visszaléptek az évadnyitó Ausztrál Nagydíjtól.

Már szerdán több F1-es csapattagot koronavírus tünetei miatt karanténba helyeztek, mára pedig kiderült, egyikük valóban megfertőződött a vírussal: a McLaren csapattagjáról van szó, a pozitív teszt után pedig a brit istálló bejelentette, nem áll rajthoz az Ausztrál Nagydíjon.

A verseny szervezőire így komoly nyomás nehezedik, pláne úgy, hogy a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn nemrég kijelentette, nem rendeznek világbajnoki futamot abban az esetben, ha valamely csapat nem tudja vállalni a szereplést.

Hirdetés
 

A Forma-1 vezetősége nemrég rövid közleményben reagált a McLaren döntésére, ebben azt írják, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) együtt folyamatos kapcsolatban állnak a hatóságokkal a következő lépés kapcsán. Hozzáteszik, továbbra is „a rajongók, csapatok és az emberek” biztonsága a prioritás.

Az Ausztrál Nagydíj szervezői által kiadott közleményből már az is kiderül, összesen 8 emberen végeztek teszteket koronavírus gyanúja miatt, közülük 7 tesztje negatív eredményt hozott.

Mindeközben egy kilencedik embert is megvizsgáltak, a teszt eredményére még várnak. Ő egyébként nem F1-es csapattag, és nem is az FIA munkatársa.

Az F1-es újságírók szerint egyébként a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy törlik a hétvégére tervezett Ausztrál Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!