Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20 and Sergio Perez (MEX) Racing Point F1 Team RP19 battle for position.
Eifel Grand Prix, Sunday 11th October 2020. Nurbugring, Germany.

Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!

Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!

Nem a Racing Point csapata az egyetlen, mely másolja a Mercedes domináns versenyautóit – ezt mondja Andrew Green, a silverstone-i istálló technikai igazgatója.

A Racing Point csapatát rengeteg kritika érte 2020-ban azért, amiért lényegében lemásolta a Mercedes tavalyi, világverő modelljét.

A jövőre már Aston Martin néven szereplő istálló szoros partnerséget ápol a német csapattal, emiatt pedig a Mercedes koncepcióját kezdte el követni idei autójával.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül megállapodott a csapatokkal abban, hogy a jövőben nem engedélyezi a klónautók használatát a Forma-1-ben.

Andrew Green, a Racing Point technikai igazgatója viszont azt mondja, véleménye szerint túl messzire megy az FIA ezzel a szabályozással.

„A pontosítások kimondják, hogy nemcsak, hogy nem rekonstruálhatsz egyes alkatrészeket, de még más koncepcióit is tilos adoptálni” – fogalmazott a szakember.

„Pedig a szabály nem ezt mondja. Ez egy téves értelmezés. Hogyan bizonyítják, hogy nem alkalmaztad egy másik autó koncepcióját? Hol kezdődik a dolog, és hol ér véget?”

„A McLaren például nem használhatná új orrát és első szárnyát, amelyekhez egyértelműen a Mercedest használták mintaként. Panaszkodott bárki is azért, hogy lemásolták? Vagy csak a Racing Pointnak nem szabad?”

„Ha tilos más koncepciókat adoptálni, akkor mindenki stagnálna, a jó koncepció pedig mindig dominálna a többihez képest. És ez ütközne a sportág azon érdekeivel, amiket el szeretne érni a 2022-es szabályokkal.”

„Továbbra is nézni fogjuk a többi autót, hogy ötleteket és inspirációt nyerjünk. Ha a többi csapat azt mondja, hogy ők nem, és minden ötlet a sajátjuk, akkor álmodoznak…”

„Nézzék csak meg a Renault-t! Az autó teljes eleje egy másolat a Mercedesről! Az a csapat másol a legjobban, amelyik a leginkább kiabál!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
Fordulat: Belemegy a Ferrari a motorok befagyasztásába!
Hamilton nem bánja, hogy nem lett a Ferrari versenyzője
Hamilton az élen, nagy hátrányban a Red Bull és a Ferrari
Albonnak nincs B-terve, ha bukja a Red Bull ülését
Leclerc elismerte, túl optimista volt Isztambulban