Red Bull: Hízelgő, ha minket másol egy rivális F1-es csapat - F1VILÁG.HU

Red Bull: Hízelgő, ha minket másol egy rivális F1-es csapat

Elismerésnek tartja a Red Bull technikai igazgatója, Pierre Wache, hogy az Aston Martin Forma-1-es csapata az ő versenyautójukat próbálta lemásolni – a szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, fontos lesz megbizonyosodniuk arról, hogy nem szivárgott ki semmiféle bizalmas információ Milton Keynes-ből.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén az egyik legfőbb beszédtémát az Aston Martin vadonatúj fejlesztései jelentették, a silverstone-i istálló ugyanis lényegében egy B-autóval érkezett meg Barcelonába, melynek bizonyos elemei kísértetiesen hasonlítanak a Red Bull RB18-as modelljére.

Az Aston Martin csapata persze tagadta, hogy illegálisan jutottak volna hozzá bármiféle információhoz, a csapatot ráadásul tisztázta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is, mely alaposan körbejárta a témát. A Red Bull csapata ugyanakkor megerősítette, belső vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy nem történt-e adatszivárgás a részükről.

Pierre Wache, a Red Bull technikai igazgatója ugyanakkor arról is beszélt, egyfajta elismerés számukra az, hogy egy rivális csapat az ő koncepciójukat próbálja másolni.

„Eléggé meglepett, hogy láttam egy másolatot, és hogy őszinte legyek, elégedettséggel töltött el, hogy minket másoltak, hiszen ez azt jelenti, hogy nem végeztünk rossz munkát” – mondta a szakember. „Azt gondolom, számunkra a legfontosabb aspektus, hogy megbizonyosodjunk arról, a szabályok keretein történt mindez. Az FIA ellenőrizte, és most úgy tűnik, nekünk is meg kell vizsgálnunk a magunk részéről, hogy a szellemi tulajdonunk valahogyan kiszivárgott-e.”

„Ez a szellemi tulajdon a legfontosabb érték a csapat számára. Meg szeretnénk erről bizonyosodni. Ezért is vizsgáljuk a dolgot jelenleg. Egyéni és mérnöki szempontból viszont elégedettséggel töltött el, hogy egyes csapatok minket másoltak. Ez azt jelenti, hogy a koncepciónk nem olyan rossz.”

„Azt gondolom, nyitottnak kell lennünk a szellemi tulajdonunkkal kapcsolatban, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nincs belső adatszivárgás a rendszerünkben. Hiszen megtörténhet más csapat kapcsán is, nem csupán az Aston Martin esetében, szóval önszorgalomra van szükség az FIA-val való fellépés terén. Azt gondolom, az FIA válasza egyértelmű. Úgy tűnik, maga az autó legális, és az is, ahogy előállították, ezért nem is fogunk lépéseket kezdeményezni addig, amíg nem találunk valamit a mi oldalunkon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!