Sainz: Ki kell derítenünk, mit csinálhatnánk jobban legközelebb - F1VILÁG.HU

Sainz: Ki kell derítenünk, mit csinálhatnánk jobban legközelebb

HIRDETÉS
Újabb dobogós eredményt szerzett a Ferrari Forma-1-es csapatának Szocsiban Carlos Sainz. A spanyol pilóta egy ideig vezette is az Orosz Nagydíjat, végül azonban a 3. helyen intette le a kockás zászló.
GP RUSSIA F1/2021 - SABATO 25/09/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz a 2. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, és már rögtön a rajtnál át tudta venni a vezetést Lando Norristól.

A spanyol később ugyan hátrébb csúszott, ám magabiztosan hajtott a dobogóért – mely a verseny végén megérkező eső miatt került veszélybe.

„Jobbára elégedett vagyok, de azt gondolom, csapatként ki kell elemeznünk, hogy mit csinálhatnánk jobban a gumikkal, az üzemanyaggal, a végsebességgel, hogy legközelebb, amikor a Ferrari vezet egy versenyen, ne előzzenek meg bennünket olyan könnyen, mint ma” – mondta a spanyol versenyző.

„De alapvetően egy nagyon erős versenyt futottunk, tökéletesen rajtoltunk és sikerült, kívülről el tudtam menni Lando mellett, és jól menedzseltük a kemény gumis etapot a mögöttünk lévő forgalommal, sikerült nyomni neki. Egy meglehetősen kényelmes 3. helynek néztünk elébe, mielőtt megérkezett az eső, és mindent megnehezített. De végül sikerült megcsinálni.”

Sainz hozzátette, amikor megérkezett az eső, nagyon nehéz dolga volt, de jó stratégiai döntést hoztak.

„Jó döntést hoztunk jó pillanatban. Nekünk, akik a kemény keverékű gumikkal voltunk kint, nagyon nehéz dolgunk volt. A közepes keverékű abroncsokon lévőknek jobb volt a tapadásuk, és sorra előztek meg. A lágyabb gumik jobban működtek ilyen körülmények között. Csúszkáltam össze-vissza, szóval úgy döntöttünk, bejövünk interekért, hogy célba érjünk. Jó döntés volt jó időben.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!