Sainz már a rajtnál Norris elé kerülne - F1VILÁG.HU

Sainz már a rajtnál Norris elé kerülne

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása legjobb időmérős eredményét érte el szombaton, Szocsiban Carlos Sainz. A Ferrari versenyzője a 2. helyről rajtol majd, és természetesen szeretné jó eredményre váltani a remek időmérőt.
GP RUSSIA F1/2021 - SABATO 25/09/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol versenyző profitálni tudott a változékony körülményekből az időmérőn, ám kissé persze csalódott, hogy nem sikerült megszereznie a rajtelsőséget. A pole pozícióból volt csapattársa, a McLaren ifjú titánja, Lando Norris rajtolhat majd a mai versenyen.

„Nos, ez határozottan egy jó eredményt! Annyira közel volt a pole, hogy ez a 2. hely talán nem olyan jó érzés, mint amilyennek lennie kellene – de azt gondolom, remek időmérő volt, és jó kört raktunk össze a végén” – mondta a spanyol.

„Sajnos az elsők között voltam, akik átszelték a célvonalat a slick gumikkal, szóval nyilván marad a kérdés, hogy mennyivel lettünk volna gyorsabbak, ha egy kicsit később érkezünk. De jó kör volt, a határon autóztam. Remek csatát vívunk ezekkel a srácokkal, élveznünk kell. A körülmények nehezek voltak, emiatt pedig még élvezetesebb az egész.”

Amikor a Ferrari száraz pályás tempójáról kérdezték, Sainz kifejtette, nehéz lesz maga mögött tartania a Mercedes és a Red Bull autóit.

„Majd meglátjuk. Furcsa pálya ez. A versenytempó nyilván fontos, és látnunk kell, mennyire könnyű előzni. Nyilván itt van a két Mercedes és a Red Bull, akik hajtani fognak majd minket. Nyilván 0,5-1 másodperccel gyorsabbak nálunk, szóval nyomást fognak helyezni ránk. Látnunk kell még, hogy tartani tudjuk-e magunkat.”

„A cél persze az, hogy előttük érjünk célba, és megpróbáljuk elkapni Landót a rajtnál – habár én a piszkosabb oldalról indulok, ő pedig a tisztábbról.”

„Azt hiszem, két opció vagy: vagy jól rajtolok, és egy direkt verseny lesz köztünk a 2-es kanyarig, vagy pedig meg kell próbálnom elkapni a szélárnyékot. Hiszen tudjuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak az egyenesekben, ezért fontos, hogy valahogy szélárnyékba kerüljünk.”

„Landóval jól ismerjük egymást, remélhetőleg mindketten jól rajtolunk és el tudunk lépni, mert a srácok nyomni fogják mögöttünk, és itt kezdődik az igazi móka.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!