Schumacher nem kapja meg az új fejlesztéseket a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Schumacher nem kapja meg az új fejlesztéseket a Hungaroringen

Csak Kevin Magnussen kapja meg a Haas Forma-1-es csapatának új fejlesztéseit a hétvégi Magyar Nagydíjon – árulta el az istállót irányító Günther Steiner.

Az amerikai csapat több újítással készül a hungaroringi versenyhétvégére, melyet követően le is áll majd a 2022-es versenygép fejlesztésével, hogy minden erejével a 2023-as modellre fókuszálhasson. Mivel azonban bizonyos újításokból nem készült egyelőre több példány, a csapat úgy döntött, a bajnoki összetettben előkelőbb helyet elfoglaló Kevin Magnussennek kedvez – Mick Schumacher tehát egyelőre még nem próbálhatja ki az új elemeket.

„Csak egyetlen autón lesznek fejlesztések” – mondta Günther Steiner. „És még így is nagyon híján leszünk tartalékalkatrészekkel ehhez az autóhoz. Minden későn érkezett, sok balesetünk volt idén. Szóval az összes anyagot elhasználtuk ehhez, és későn is kezdtünk. A Francia Nagydíjról halasztottuk el a fejlesztéseket.”

„Kezdetben azt mondták, Spáig nem is tudjuk használni őket, de mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy legalább egy garnitúra készen álljon Budapestre, hogy adatokat gyűjthessünk, és kielemezhessük őket, mielőtt újra elkezdünk versenyezni a nyári szünetet követően.”

„Ha pedig nem válik be, még mindig visszatérhetünk a korábbi specifikációra, alaposan átgondolt terveink vannak. Az egyetlen, aminek híján vagyunk, azok a tartalékok ehhez az autóhoz, ha tehát bármi történik pénteken…”

Steiner arra számít, az új fejlesztési csomag előnyös lesz majd a Hungaroringen.

„Számokat nem akarok mondani, mert akkor csalódhat az ember, és különben is, mihez hasonlítjuk? Tudjuk, mennyi leszorítóerőt nyújt, van egy kalkuláció erre vonatkozóan, és aztán meglátjuk, hogyan alakul. De azt nem fogom mondogatni, hogy ezt meg azt kell hoznia. Meglátjuk majd, hogy működik-e.”

Bár a régebbi verziót használó Schumacher adatait össze tudják majd hasonlítani Magnussenével, nem kapnak olyan pontos eredményt, mintha ugyanazzal a kasztnival végeznének összehasonlító teszteket.

„Két autóval nehéz. A leszorítóerővel kapcsolatos adatokat persze tökéletesen látni, és jó, hogy két különféle specifikációt használunk ugyanazon a pályán. Mert legalább a leszorítóerő adatait össze tudjuk vetni, láthatjuk, hogy van-e időkülönbség, és hogy azt a köridőt hozza-e, amit kalkuláltál, vagy amire számítottál a szimulátor alapján.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!