Stroll: Elhalasztják az Ausztrál Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Stroll: Elhalasztják az Ausztrál Nagydíjat

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll megerősítette, bár hivatalos bejelentés még nem történt, elhalasztják a március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíjat.
Australia, Melbourne, 2020, Pirelli

A hírről korábban már az F1Világ.hu is beszámolt: a koronavírus-járvány miatt szigorú intézkedések vannak érvényben Ausztráliában, így szinte bizonyos, hogy a melbourne-i versenyt el kell halasztani. A 2021. évi világbajnoki sorozat így leghamarabb március 28-án rajtolhat el Bahreinben. Ezt akár már ezen a héten bejelentheti a száguldó cirkusz.

Az áprilisra tervezett Kínai Nagydíj szervezői szintén futamuk halasztását kérték, így az F1 vezetősége a promóterekkel és a csapatokkal együttműködve jelenleg is azon dolgozik, hogy átalakítsa az idei programot.

Bár a hivatalos bejelentésre még nem került sor az évadnyitó halasztásával kapcsolatban, az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll megerősítette azt.

„Hivatalosan még nem jelentették be, de így lesz. Nem törlik, csak elhalasztják” – idézi a szakember szavait a Speed Week.

„Ősszel látogatunk majd el oda. Az első versenyünk így Bahreinben lesz.”

A Forma-1 nemrég kinevezett új elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali múlt héten már egyeztetett a csapatokkal a naptár átalakításáról: úgy tudni, az előszezoni tesztek sem Barcelonában, hanem Bahreinben lehetnek majd a tervezettnél egy héttel később, március 12-14. között.

„Sajnos a következő hónapok nehezek lesznek” – folytatta Stroll. „Látom a fényt az alagút végén, hiszen a vakcina már érkezőben van, de a világbajnokság első szakasza kétségkívül kihívást jelent majd.”

„De azt gondolom, a nehezén már túl vagyunk, és sokat tanultunk arról, hogy megfelelő óvintézkedések mellett hogyan rendezzünk versenyeket.”

Úgy hírlik, a március 28-i szezonnyitó után a Forma-1 mezőnye Imolába és Portimaóba látogathat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!