Friss hírek

Teljes a káosz Melbourne-ben: Senki sem tudja, lesz-e F1-es verseny!

Egészen szürreális helyzet kezd kialakulni a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj helyszínén, Melbourne-ben: a száguldó cirkusz csapatai és a királykategória vezetősége az elhalasztás mellett döntött, a futam szervezői azonban ragaszkodnak a versenyhez.

Azt követően, hogy a McLaren csütörtökön bejelentette, visszalép a versenytől, a Forma-1 vezetősége a csapatokkal közösen állítólag döntést hozott arról, hogy elhalasztják az évadnyitót – úgy tudjuk, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) és Sebastian Vettel (Ferrari) melbourne-i idő szerint péntek reggel már az Emirates járatával vissza is indult Dubajon keresztül Európába.

A versenyszervező Australian Grand Prix Corporation azonban nemrég bejelentette, minden a tervek szerint halad tovább pénteken.

Hirdetés
 

„A kapuk 08:45-kor nyitnak, és a pályaaktivitás a tervek szerint, 09:10-kor megkezdődik” – áll a kiadott közleményükben.

„A McLaren visszalépéséből adódó szélesebb körű következményeket az FIA és a Forma-1 éjszaka egy hosszas értekezés során megvitatta. Délelőtt egy sor egyeztetés zajlik majd az érintettek között, a programváltozással kapcsolatos fejleményekről pedig a lehető leghamarabb beszámolunk.”

Csakhogy a pálya kapui továbbra is zárva vannak, nézők nem léphetnek be a területre.

Victoria állam miniszterelnöke, Daniel Andrews nemrég bejelentette, a versenyt a koronavírus miatt kizárólag zárt kapuk mögött rendezhetik meg.

„Egészségügyi okok miatt nem lesznek nézők a nagydíjon ezen a hétvégén, már ha egyáltalán megrendezik a versenyt. Ezt hamarosan be is jelenthetik” – mondta a miniszterelnök.

A Forma-1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség részéről továbbra sem érkezett hivatalos tájékoztatás, a csapatok tagjai pedig folyamatosan érkeznek a melbourne-i versenypályára.

Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzése magyar idő szerint hajnali 2 órakor kezdődne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!