Friss hírek

Tost szerint leghamarabb júliusban rajtolhat az F1-es idény

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost szerint „leghamarabb júliusban” kezdődhet el a száguldó cirkusz 2020-as szezonja.

Hétfőn újabb verseny halasztását jelentette be a Forma-1 vezetősége: az ausztrál, a bahreini, a kínai, a vietnámi, a holland, a spanyol és a monacói futamok után az Azeri Nagydíjat sem rendezik meg az eredetileg tervezett, június eleji időpontban.

Az elhalasztott futamok egy részét az év későbbi szakaszában szeretnék majd pótolni, Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója pedig hétfőn este nyílt levelében úgy fogalmazott, amilyen hamar csak lehet, elkezdik majd a 2020-as idényt.

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke szerint viszont erre még hónapokat kell várni.

„Senki sem tudja megmondani, mikor kezdődhet el az idény. De leghamarabb júliusban” – mondta a szakember.

Az AlphaTauri gyára egyébként nemrég kényszerpihenőre vonult Faenzában, az olasz kormány ugyanis a nem létfontosságú termelést folytató létesítmények azonnali bezárása mellett döntött.

„Hétfő óta a nem létfontosságú üzemeket bezárták Olaszországban. Természetesen a mi gyárunk is közéjük tartozik. Ami azt illeti, épp új elemek gyártását akartuk elkezdeni. De erre most nincs lehetőség. Szóval meg kell vitatnunk, hogyan tovább.”

Tost elárulta, versenyzőikkel, Daniil Kvyattal és Pierre Gaslyval sűrűn beszél a kényszerszünetben.

„Hétfőn Kvyatot hívtam fel, kedden Gaslyt. Kérdezgetem őket, hogy vannak, mit csinálnak. Amennyire tudom, motiválom őket. De én sem tudom megmondani nekik, mikor zökken vissza az élet a normális kerékvágásba. De egyszer megtörténik, és fel kell készülni erre a napra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!