HAMIL7ON
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Verstappen: 23 verseny túl sok!

Verstappen: 23 verseny túl sok!

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nem igazán örülne annak, ha 2021-ben 23 versenyt rendeznének a Forma-1-ben. A holland pilóta leginkább a szerelőket sajnálja, szerinte túl sűrű lenne a program.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a 2021-es versenynaptárat várhatóan már kedden, azaz ma nyilvánosságra hozzák.

Az eredeti tervek szerint a program 23 versenyből állt volna, ám politikai okok miatt Vietnámba végül nem látogat el a mezőny. Az F1 vezetősége ennek ellenére azt szeretné, ha 23 futamot meg tudnának rendezni 2021-ben.

Ennek viszont nem mindenki örülne – közéjük tartozik Max Verstappen is.

„Én nem vagyok oda ennyire sok versenyért” – ismerte be a holland pilóta, aki főleg a csapatok szerelőit sajnálja.

„Végsősoron ők azok, akik a legjobban megszenvedik, miközben az F1 nagyfőnökei később érkeznek, és korábban távoznak. Nekik nem sok változást jelentene ez.”

Verstappen szerint a tripafordulók is komoly megterhelést jelentenek a csapattagok számára, márpedig úgy tudni, a 2021-es szezonban is lesz két alkalom, amikor gyors egymásutánban három verseny követi egymást.

„A duplafordulók nem jelentenek problémát, de három verseny egyhuzamban már igen” – mondja Verstappen, aki szerint az sem feltétlenül jelentene segítséget, ha az imolai versenyhétvégéhez hasonlóan kétnaposra rövidítenék le egyes nagydíjak programját.

„Ha növeljük a versenyek számát, de elveszünk egy napot, még akkor is többet kell a versenypályán lenni, mint általában. De ha még meg is tartjuk ugyanazt az ütemtervet, mint kevesebb verseny esetében, akkor aztán majdhogynem lehetetlen…”

„Majd meglátjuk, hogy mit is akarnak, és hogy egyáltalán lehetséges-e 23 versenyt rendezni jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!