Vettel: Egyértelmű a szándék, hogy folytassam az F1-ben az Aston Martinnal - F1VILÁG.HU

Vettel: Egyértelmű a szándék, hogy folytassam az F1-ben az Aston Martinnal

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, szeretne jövőre is az Aston Martin csapatánál versenyezni, döntés azonban egyelőre még nincs jövőjéről.

A német versenyző jelenlegi szerződése a szezon végén jár le, korábban pedig úgy fogalmazott, a csapat idei szereplésétől is nagyban függ, hogy folytatja-e 2023-ban, és természetesen családja véleményét is kikéri erről. Mivel hamarosan közeledik a nyári szünet, lassan időszerű lesz leülniük a feleknek, Vettel pedig a Francia Nagydíj csütörtöki médianapján azt mondta, „egyértelmű a szándék” a folytatásra.

„Nos, ezen a hétvégén versenyezni fogok, és a következőn is. Aztán majd nyilván – ahogy már mondtam – elkezdünk tárgyalni egy ponton. Beszélek a csapattal, és szerintem egyértelmű a szándék a folytatásra” – mondta a négyszeres világbajnok. „Hamarosan meglátjuk, hol is állunk.”

Az Aston Martin csapatát irányító Mike Krack még júniusban nyilatkozott úgy, szeretnék hosszú távon megtartani Vettelt.

„Mindig is világosak voltunk azzal kapcsolatban, hogy ha folytatni akarja, akkor igen, mi szeretnénk őt hosszú távon magunknál tudni” – mondta a szakember. „Egyeztetünk. Nagyon-nagyon jó a kapcsolatunk, és nem kell határidőket szabnunk egymásnak. Nyilván eljön a pont, hogy ha túl sokáig húzzuk, akkor bajba kerülhetünk, és ezzel tisztában vagyunk. De ezek nagyon szavahihető egyeztetések. Szóval ebből a szempontból minden rendben.”

Vettellel kapcsolatban egyébként nemrég felmerült, hogy a McLarentől esetlegesen távozó Daniel Ricciardo helyét veheti át jövőre.

„Nyilván ismerek ott néhány embert, de szerintem ezek csak pletykák” – mondta röviden ennek kapcsán a német versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!