Wolff keménynek tartja, de megérti Bottas büntetését

Keménynek tartja, ugyanakkor megérti Valtteri Bottas rajtbüntetését a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff.

A finn versenyzőt a Stájer Nagydíjon 3 rajthellyel sorolják hátrébb azért, mert a pénteki második szabadedésen a bokszutcából elindulva megpördült autójával.

A versenybírók szerint Bottas veszélyesen vezetett, ezért döntöttek a rajtbüntetés mellett – szerintük ugyanis könnyen megsérülhetett volna valaki az incidens során.

Hirdetés
 

Bottas végül a 2. helyen zárta a szombati időmérőt, így a futamot az 5. helyről kezdheti meg. Toto Wolff azt mondja, elfogadja a versenybírók ítéletét, habár kiáll versenyzője mellett, aki végig nagyon őszintén kezelte a helyzetet, és nem próbált meg mindenféle történettel előállni az eset kapcsán.

„Valtteri megpördült a bokszutcában, és megsérülhetett volna valaki. És ha egy ilyen eset szinte gyalogtempónál történik, akkor is megsérülhet valaki” – magyarázta Wolff újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak.

„Megértem a büntetést. Hogy keménynek találom-e? Igen, keménynek találom, főleg egy olyasvalakivel szemben, mint Valtteri, aki a légynek sem tudna ártani. Nagyon őszinte és egyenes volt, amikor elmagyarázta a történteket. Bárki más előállt volna valami olyasmivel, hogy ’nem tudom, mi történt, a felfestett szponzorlogó nagyon csúszott, máshogy kellene felfesteni’.”

„Ő kiállt és azt mondta, próbáltam optimalizálni a rajtomat, és elveszítettem az uralmat.”

Bottas megpördülését követően a McLaren szerelői segítettek irányba állítani a Mercedest, a wokingi gárda sportigazgatója pedig rögtön jelezte a rádión Michael Masi versenyigazgatónak, hogy nevetséges incidens történt, ami nagyon veszélyes volt a bokszutcában tartózkodókra nézve.

Ezzel kapcsolatban Wolff elmondta: „Hadd mondjam el, mennyire szórakoztató, hogy néhány sportigazgató ilyen gyorsan odaszól a rádión a versenyigazgatónak. Jó, hogy mostanában bejátsszák ezeket a közvetítésekbe, így legalább mindannyian nevethetünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!