A Ferrari-alkatrész, ami tönkretette Bottas versenyét - F1VILÁG.HU

A Ferrari-alkatrész, ami tönkretette Bottas versenyét

HIRDETÉS
Versenyautója alá került törmelék miatt nem tudott a győzelemért harcolni a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon Valtteri Bottas.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Sebastian Kawka Valtteri Bottas Mercedes

A finn versenyző a pole pozícióból vágott neki az imolai futamnak, ám versenyautójának tempója jelentősen visszaesett, miután egy másik versenygépről leszakadt alkatrészdarab autójának aljára ragadt.

A futamot végül Bottas csapattársa, Lewis Hamilton nyerte, a Mercedes pedig a kettős győzelemmel megszerezte a csapatvilágbajnoki címet.

A német istálló közösségi oldalára töltött fel egy fotót, melyen a Bottas győzelmi esélyeit elvevő alkatrészt ábrázolja – és mely vélhetően az egyik Ferrariról szakadt le. A meglehetősen méretes darabot Bottas bokszkiállás során távolították el a Mercedesről, majd állítólag vissza is szolgáltatták a Ferrarinak.

„A törmeléknek elég komoly hatása volt. A 2. körben a 7-es kanyarból kijövet hirtelen törmelékek voltak előttem. Nem volt időm elkerülni őket. Megsérült az autó, és elég nehéz volt utána vezetni” – mondta Bottas a leintés után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!