A Ferrari elgondolkodik a Mercedes trükkjének másolásán

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A Ferrarinál még nem vizsgálták meg alaposan a Mercedes idei évben bevetett trükkjét, a DAS-rendszert, azonban mélyebben utána fognak nézni a dolognak – állítja az F1-es csapatfőnök, Mattia Binotto.

A Mercedes egy innovatív megoldással állt elő az idei évben: a kormány előre-hátra mozgatásával a kerekek összetartási szögén tudnak állítani a versenyzők, ezáltal optimálisabb hőmérsékleten tudják tartani az abroncsokat. 

Binotto elmondta, meg fogják vizsgálni a Mercedes megoldását, és mérlegelni fogják, hogy nekik megérné-e egy hasonló rendszert kifejleszteni.  Ugyanakkor a csapatfőnök azt is elmondta, ha megpróbálnák lemásolni a Mercedes megoldását, az nagyon sokáig tartana. 

„Nem tudom, hogy megérné-e vagy nem, de sok időbe telne” – mondta Binotto. „Ki kellene alakítani az első koncepciót, megtervezni, legyártani, majd jön a homologizáció. Biztonságosnak kell lennie. Szóval, ha ez lenne a helyzet, akkor az szezon közepéig is eltarthat, előbb biztosan nem lenne kész.” 

„Úgy gondolom, először meg kell értenünk, hogy hogyan működik, és milyen területeken lehet előnyös. Nem gondolom, hogy most van ötletünk erre. De meg fogjuk nézni, hogy megéri-e kifejleszteni, vagy nem. Ez nem kétség” – folytatta a szakember. 

Mindazonáltal Binotto szerint nem a DAS-megoldás fogja meghozni a Mercedes sikerét az idei évben, hiszen ez csak egyetlen újdonság, bár igaz, hogy nagyon látványos. 

„A Mercedesnek remek autója van, megmutatták, hogy gyorsak” – mondta. „Nagyon sok innováció van az autókon, és úgy gondolom, hogy néhány megoldást, ami a Mercedesen megtalálható, a Ferraritól másoltak, és ez fordítva is igaz.”

„Szóval úgy gondolom, hogy végső soron ez egy olyan dolog a sok közül, ami látható. Nem gondolom, hogy alapjaiban változtatná meg a játékot. Ez része a teljes csomagnak, és összességében nekik egy jó csomagjuk van.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!