Költségplafon-ügy

A Mercedesnek rengeteg feladattal járt, hogy Russell autóba ülhessen hétvégén

Rengeteg feladattal és tennivalóval kellett szembenéznie a Mercedes Forma-1-es csapatának annak érdekében, hogy George Russell a hétvégi Szahíri Nagydíjon beugorhasson Lewis Hamilton helyett.

Hamilton koronavírus-fertőzése miatt nem állhat rajthoz a soron következő F1-es versenyen, a Mercedes pedig bejelentette, a hétszeres világbajnokot honfitársa, a Williamstől kölcsönkért George Russell helyettesíti majd.

Russel a Szahíri Nagydíj csütörtöki médianapján elárulta, kedden hajnalban, a fürdőszobában érte Toto Wolff telefonhívása, Hamilton autójába pedig csak úgy fér be, hogy egy számmal kisebb cipőt húz a lábára.

Hirdetés
 

A Mercedes viszont számos egyéb kihívással is szembesült, melyeket le kellett küzdeni ahhoz, hogy Russell beugrása megvalósulhasson.

„Rengeteget jelent nekem, hogy a Mercedes megadja ezt a lehetőséget, mert nem volt könnyű dolguk – rengeteg erőfeszítéssel járt, hogy ez a megállapodás létrejöjjön. És nagyra értékelem, amit tettek” – mondta a fiatal pilóta.

„Logisztikai szempontból is kemény feladat volt: el kellett készíteni a sisakfestést 24 óra alatt, a versenyzői öltözéket, amit ide kellett szállítani Olaszországból [ahol a Mercedes ruházatát készíti a Puma – a szerk.] az Egyesült Királyságba, majd Bahreinbe. Rengeteg mindennek meg kellett történnie ilyen rövid idő alatt.”

„Tudván, hogy mindezt hajlandóak voltak megtenni, rengeteget jelent nekem, és gondolom, hogy ezt vissza is kell fizetnem azzal, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom, függetlenül attól, ez mit is jelent pozícióban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedesnek rengeteg feladattal járt, hogy Russell autóba ülhessen hétvégén
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!